ΤΑ ΝΕΑ

Τα Κάλαντα σε Νοσοκομεία έψαλε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ

Τα Κάλαντα στο Νοσοκομείο ''Σωτηρία''  και το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη- Ελπίδα», έψαλε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Στις 23 Δεκεμβρίου 2014 αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Τύπου Σπύρο Τζίμα, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Δ.Σ. Ζαχαρία Καψάλη Ηλέκτρα Κίκη, Μαρίνα Τζάκου και Χριστόφορο Ευθυμίου,  συνοδεύοντας την  Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, είπαν τα Ηπειρώτικα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΊΑ» και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Ελπίδα».

Για πρώτη φορά η χορωδία της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, μετά από πρόταση της Επιτροπής Γυναικών της ΠΣΕ, έψαλε  τα Κάλαντα σε δύο μεγάλα Νοσηλευτικά  Ιδρύματα, σηματοδοτώντας έτσι την αλληλεγγύη, την αγάπη και την κοινωνική προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» η αναπληρώτρια Διοικήτρια  ηπειρώτικης καταγωγής Νάντια  Γκογκοζώτου υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά, την αντιπροσωπεία της ΠΣΕ καθόσον είναι από την Πάργα.
Χαιρετίζοντας ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε την μεγάλη βαρύτητα που δίνει το κορυφαίο όργανο της Ηπειρώτικης αποδημίας για την Δημόσια Υγεία.  Ο Κώστας Κωνής τόνισε χαρακτηριστικά ότι, μέλημα και υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας είναι η δωρεάν Υγεία για το σύνολο του Ελληνικού λαού. Συνεχίζοντας είπε ότι,  η ΠΣΕ αντιπαλεύει κάθε λογική εκποίησης και ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Νοσοκομείων και της Δημόσιας παροχής Υγείας και ότι με ψηφίσματα της έχει κάνει γνωστό σε όλους ότι θα αντιπαλεύσει την ιδιωτικοποίηση των κρατικών δομών ΥΓΕΙΑΣ.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία εκ μέρους του Αντιπροέδρου  Κώστα  Κωνή   πρόσφερε στην Νάντια Γκογκοζότου ειδικό άλμπουμ των ΕΛΤΑ, για τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1912-13 που εκδόθηκε με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Ηπείρου από τον Τούρκικο ζυγό  και ένα βιβλίο-άλμπουμ με φωτογραφίες του μεγάλου Ηπειρώτη φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα.
Την ΠΣΕ στο χώρο της ''Σωτηρίας συνόδευαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων Περιθαλπομένων Ασθενών Σωτηρίας» Πέτρος Γαρδώνης , η Γραμματέας Ματίνα  Σπυράτου και η Κοινωνική Λειτουργός Χαρά Παπαζήση.

Εν συνεχεία η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ έψαλε  τα Κάλαντα στους μικρούς ασθενείς του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη»- Ελπίδα.

Μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΊΔΑ» υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της ΠΣΕ με πολύ αγάπη και οι μικροί ασθενείς άκουσαν τα Κάλαντα με μεγάλη χαρά.

Την αντιπροσωπεία της ΠΣΕ υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασσάβας , στον οποίο ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής,  εκ μέρους του Δ.Σ. της ΠΣΕ κατά την  ανταλλαγή δώρων, έδωσε ένα ειδικό βιβλίο-άλμπουμ για τους Ηπειρώτες  Εθνικούς Ευεργέτες, επισημαίνοντας στο λόγο του, την σημασία της ευεργεσίας ανά τους αιώνες, αλλά και από την εποχή των Εθνικών μας Ευεργετών μέχρι  σήμερα, καθώς το εν λόγω Ογκολογικό Νοσοκομείο χάρις των πολλών δωρεών χτίστηκε και στηρίζεται.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ηπειρώτικη ευεργεσία είναι ένα μέρος της Ηπειρώτικης Ευποιίας και οι Ηπειρώτες ανά τους αιώνες συνέδραμαν τα μέγιστα στους Εθνικοαπελευθερωτικούς Αγώνες του Ελληνικού λαού και την δημιουργία και Ανόρθωση του Ελληνικού κράτους. Οι Ηπειρώτες ευεργέτες, αυτοί επί Τουρκοκρατίας, φτωχοί και κυνηγημένοι έφυγαν από τον Ελλαδικό χώρο και μεγαλούργησαν και πλούτισαν στην αλλοδαπή, χωρίς να λησμονήσουν τον γενέθλιο τόπο, που ευεργέτησαν προσφέροντας τις περιουσίες τους για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Επειδή η ευεργεσία, είπε, είναι διαχρονική αρετή και σήμερα, παρά το ότι, οι εποχές έχουν αλλάξει, υπάρχουν Ηπειρώτες και όχι μόνο, Ευεργέτες, από τους οποίους προσδοκά ο ελληνικός λαός, περισσότερο τώρα την εποχή της οικονομικής κρίσης. Ένα έργο ευεργεσίας είναι και το Ογκολογικό Νοσοκομείου Παίδων ''Μαριάννα Βαρδινογιάννη''-Ελπίδα. Η κυρία Βαρδινογιάννη και όλοι αυτοί που την συνδράμουν, επώνυμοι και ανώνυμοι, είναι σύγχρονοι ευεργέτες και τους οφείλουμε πολλά, κατέληξε ο Κώστας Κωνής

Εκ μέρους του υπευθύνου της χορωδίας της ΠΣΕ Ζαχαρία Καψάλη, δόθηκε για τα παιδιά μια μεγάλη φωτογραφία και φιγούρες του καραγκιόζη.

Την χορωδία συνόδευε η κομπανία του εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον ίδιο  στο κλαρίνο, το Μιχάλη Ζάμπα  στο λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκκο στο ντέφι.

Καλές γιορτές, καλή χρονιά και γρήγορη ανάρρωση σ΄ όλους τους ασθενείς.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

 

    αριθμός επισκεπτών