ΤΑ ΝΕΑ

      

16-17.05.2010

Augsburg, Γερμανία

 

Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ,  ΚΥΡΙΑΚΗ  16.05.2010

 

Την Κυριακή 16.05.2010 έλαβε χώρα το Β΄ Συνέδριο Ηπειρωτικής Νεολαίας Ευρώπης στη Φρανκφούρτη.

Στην  κατάμεστη αίθουσα του τοπικού Ηπειρώτικου Συλλόγου, αντιπρόσωποι των Ηπειρωτικών Συλλόγων από Κύπρο, Β. ΄Ηπειρο, Βέλγιο και πολλούς Ηπειρωτικούς Συλλόγους της Γερμανίας παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου και συνέβαλαν με τις παρεμβάσεις τους στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο εξέλεξε νέο εννεαμελές  Δ.Σ. της Νεολαίας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης η σύνθεση του οποίου παρατίθεται στο τέλος του παρόντος Δελτίου Τύπου.

 

Την επίσημη έναρξη του Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ  κήρυξε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Δρ. Ηλίας Γαλανός ο οποίος καλωσόρισε τους Ηπειρώτες Νεολαίους της Ευρώπης και επεσήμανε ότι το μέλλον της Ομοσπονδίας και του Ευρωπαϊκού Ηπειρωτισμού είναι στα δικά τους χέρια. Ζήτησε να ταχθούν από τώρα στην Πρώτη Γραμμή του σχετικού αγώνα και ευχήθηκε οι εργασίες του Συνεδρίου να στεφθούν από κάθε επιτυχία.

 

Στην εκδήλωση πήραν μέρος και χαιρέτισαν ο Αντινομάρχης Θεσπρωτίας κ. Δημήτριος Δημάκος, το μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νικόλαος Ζέκης και το Mέλος της Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας και  Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Νεολαίας του Σ.Α.Ε.  Ευρώπης κ. Αθανάσιος Μπούντος.

Επίσης παρών ήταν και ο κ. Ιωάννης Λώλης εκπρόσωπος της Νεολαίας της ΄΄ΟΜΟΝΟΙΑΣ΄΄ Βορ. Ηπείρου και   Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Νεολαίας του Σ.Α.Ε. Ευρώπης.

 

Η κύρια εισηγήτρια,  κ. Ζέτα Ασίκογλου-Λέκκα, Υπεύθυνη του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρουσίασε το έργο του Κέντρου στην κατεύθυνση της στήριξης και διάδοσης της Ελληνικής γλώσσας και Πολιτισμού το οποίο αποτυπώνεται σε υλοποίηση  προγραμμάτων στα οποία φοιτήσαν περίπου  5900 σπουδαστές από όλο τον κόσμο προερχόμενοι από 81 Χώρες παγκοσμίως.

 Η παρουσίαση του εξειδικευμένου, για τους Νέους Ηπειρώτες του Εξωτερικού Προγράμματος, που ακολούθησε, κατέστησε  σαφή το στόχο του που δεν είναι άλλος από τη σύνδεση και επανασύνδεσή  τους με την Πατρίδα μέσω ειδικών Προγραμμάτων διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας , διαλέξεων πολιτισμού και πληθώρας πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδρομών .

Το Πρόγραμμα , διάρκειας ενός μηνός, παγιωμένο πλέον ως θεσμός υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (Π.Σ.Η.Ε.- W.C.E.A.), πρόκειται να πραγματοποιηθεί  και κατά το  καλοκαίρι του 2010 .

Η Ομοσπονδία το αμέσως προηγούμενο  διάστημα έχει  ήδη  ενημερώσει όλους τους Ηπειρωτικούς Συλλόγους Ευρώπης για τους όρους και τις διαδικασίες συμμετοχής.

Ο κ.  Σπύρος Κωσταδήμας, Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας και Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας  του Π.Σ.Η.Ε.,  προέβη σε μία σύντομη ενημέρωση  για το επικείμενο,  στα τέλη Ιουλίου 2010 ,  Α'  Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού στα Γιάννενα.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις :

του κ. Παναγιώτη Μπουζιούρη , Πρώην Συντονιστή της Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας  και  Νέου  Υπεύθυνου  Ηπειρωτικών Συλλόγων  στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με  θέμα : «Η Επιτροπή Νεολαίας τα δύο τελευταία χρόνια - Δράσεις, παραλήψεις και σκέψεις για το μέλλον»

και της κας Ολυμπίας  Τζήμα, Πρώην Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας  με θέμα :«Τρόποι λειτουργίας (Οργάνωση) της Ηπειρωτικής Νεολαίας Ευρώπης ».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στον Ηπειρωτικό Σύλλογο Φρανκφούρτης για την υπέροχη φιλοξενία και την τέλεια εξυπηρέτηση των συνέδρων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα  θα δημοσιευθούν περισσότερα στοιχεία (εισηγήσεις, χαιρετισμοί,

φωτογραφίες κλπ.). στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ιστοσελίδας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης: www.panipirotiki.eu

 

 

 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το νέο Δ.Σ έχει την εξής  σύνθεση και  στα μέλη του ανατέθηκαν  αντίστοιχα διάφορες  αρμοδιότητες ως κατωτέρω:

1)   Ολυμπία Τζήμα                        Πρόεδρος

2)   Θεοφάνης Καλυβιώτης             Αντιπρόεδρος

3)   Ανδρέας Μπίτης                       Γενικός Γραμματέας

4)   Κωνσταντίνα Τσέπη                 Ειδικός Γραμματέας

5)   Κωνσταντίνος Γκέλιας              Ταμίας

6)   Βασιλική Τατσιοπούλου            Συντονίστρια Πολιτιστικών Εκδηλώσεων & Οργάνωσης

7)   Ιωάννης Λώλης                       Συντονιστής Δημοσίων Σχέσεων

8)   Χρυσούλα Βασιλείου                Μέλος

9)   Ιωάννα Ντέμου                       Μέλος

10) Λουΐζα  Μπάρμπα                    Αναπληρωματικό Μέλος

 

Επίσης μετά  από ομόφωνη απόφαση  του νέου Δ.Σ. ορίστηκαν τρεις Συντονιστικές Επιτροπές, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

 

  1. Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων

  2. Επιτροπή Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Οργάνωσης

  3. Επιτροπή Εύρεσης Πόρων

Η Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων αποτελείται από το Συντονιστή Ιωάννη Λώλη με Μέλη τους Ολυμπία Τζήμα, Θεοφάνη Καλυβιώτη και  Κωνσταντίνο Γκέλια.

Η Επιτροπή Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Οργάνωσης αποτελείται  από τη Συντονίστρια Βασιλική Τατσιοπούλου με Μέλη τις Βασιλείου Χρυσούλα, Κωνσταντίνα Τσέπη και Ιωάννα Ντέμου.

Η Επιτροπή Εύρεσης Πόρων αποτελείται από το Συντονιστή Κωνσταντίνο Γκέλια και Μέλος τον Ανδρέα Μπίτη.

 

 

Μετά την συγκρότηση σε σώμα καθορίστηκαν πρωταρχικοί στόχοι για το άμεσο μέλλον όπως η ενημέρωση, ανάδειξη και η συμμετοχή στην υλοποίηση του προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για Νέους Απόδημους Ηπειρώτες που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι,  η  Πανευρωπαϊκή περαιτέρω διεύρυνση της Ηπειρωτικής Νεολαίας και η συμμετοχή ακόμη περισσότερων συνέδρων στα επόμενα Συνέδριά της.

Επίσης ένα σημαντικό βήμα είναι η απόφαση για δημιουργία της Ιστοσελίδας- Forum Νεολαίας με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας.

 Οι ανωτέρω αποφάσεις είναι σύμφωνες με τα  σχετικά συμπεράσματα τα οποία εξήχθησαν από το Συνέδριο με επιπρόσθετο  βασικό σημείο την ανάγκη τακτής και διαρκούς  επικοινωνίας και επαφής μεταξύ των μελών του Δ.Σ όπως επίσης και με το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

 

Γεώργιος Βρυζάλας

Γραμματέας – Υπεύθυνος Τύπου

    



Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. Δρ. Η. Γαλανός δίπλα στην Εφορευτική Επιτροπή



Ο Αντινομάρχης Θεσπρωτίας κ. Δ. Δημάκος απευθύνει χαιρετισμό


Η κα Ζ. Ασίκογλου-Λέκκα εισηγείται



Αναμνηστική φωτογραφία των Νεολαίων Συνέδρων



Το νέο Δ.Σ. της Νεολαίας της Π.Ο.Ε

Από αριστερά Ι.Ντέμου, Θ.Καλυβιώτης, Κ. Τσέπη, Α. Μπίτης,

Β. Τατσιοπούλου, Ο. Τζήμα, Κ. Γκέλιας, Ι. Λώλης




Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε

 

    αριθμός επισκεπτών