ΤΑ ΝΕΑ

Σήμερα στις 20 Μαρτίου 2011 η Γενική Συνέλευση

της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

 



 

1. Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λιβύη, καθώς και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας μας στην επαίσχυντη αυτή πράξη και πρακτική, που κύριο στόχο έχουν την καταλήστευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας αυτής για λογαριασμό των ισχυρών της γης και σε καμιά περίπτωση την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

2. Πιστεύουμε ότι ο Λιβυκός λαός μπορεί από μόνος του να αντιμετωπίσει και να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους «σωτήρες». Ωστόσο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την πρακτική εξόντωσης των αντιφρονούντων από τον κυβερνήτη Καντάφι την οποία και καταδικάζουμε.

3. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από την ιμπεριαλιστική αυτή επέμβαση στην Λιβύη, την απαγόρευση χρήσης και λειτουργίας των βάσεων στο Άκτιο Πρέβεζας, στη Σούδα της Κρήτης και όπου αλλού, καθώς και την χρήση του εναέριου, θαλάσσιου και χερσαίου χώρου της πατρίδας μας από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την επίτευξη των άθλιων στόχων τους.

Η χώρα μας έχει οξυμένα προβλήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί για να τα αντιμετωπίσει και δεν έχει κανέναν λόγω να συμμετέχει σε τέτοιους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς και πράξεις, εις βάρος άλλων κρατών και μάλιστα γειτονικών μας.

    

     

 

    αριθμός επισκεπτών