ΤΑ ΝΕΑ

 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

PRESS OFFICE

GEORGIOS VRYZALAS

Gögginger Str. 9

86159 Augsburg – Germany

Tel.: +49(0)821-54 05 434

Fax: +49(0)821-31 74 094

Mobile: +49(0)178-48 98 071

http://www.panipirotiki.eu

03 - 03.03.2012

http://www.panipirotiki.eu

                  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ITB Berlin 7-11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Από τις 7 έως τις ­11 Μαρτίου 2012, η καρδιά της παγκόσμιας «βιομηχανίας» ταξιδιού χτυπά στο Βερολίνο. Η ITB Berlin είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου και κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες εκθέτες και εκατοντάδες ταξιδιωτικούς προορισμούς, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες και χιλιάδες δημοσιογράφους από πάμπολλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανά τον Κόσμο.


Για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Ήπειρο ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης, με πολύ μεγάλα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης.

Πέρα από μερικά γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Ηπείρου, όπως η Πάργα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Σύβοτα, ή τα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου ,Μετσόβου, των Τζουμέρκων, της Κόνιτσας, τα στενά του Αχέροντα, ο υδροβιότοπος του Αμβρακικού, υπάρχουν ακόμη πολλά ανεξερεύνητα μέρη σπάνιας ομορφιάς τα οποία πρέπει να προβληθούν.
Οι Ηπειρώτες είναι περήφανοι για το Ιόνιο Πέλαγος, τα καθαρά νερά του και τις όμορφες παραλίες. Για τους λάτρεις της φύσης, η Ήπειρος είναι ιδανικός προορισμός. Τα άγρια
​​ποτάμια και τα χιονισμένα βουνά φιλοξενούν μια εκπληκτική ποικιλία άγριας πανίδας και χλωρίδας και παράλληλα  προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για όλους τους τύπους των σπορ. Η Ήπειρος έχει επίσης πλούσια γαστρονομική παράδοση, η οποία βασίζεται σε τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Στην Ήπειρο το παρελθόν ζωντανεύει για τον επισκέπτη σε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους (Δωδώνη, Νικόπολη-Νεκρομαντείο, Αρχαία Γιτάνη) σε πολλά μοναστήρια και ναούς, κάστρα και παραδοσιακά χωριά, παλιές εκκλησίες και νερόμυλους.  Για όλους αυτούς κι΄ακόμη περισσότερους λόγους, η Ήπειρος είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει!


Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην Έκθεση ITB Berlin-2012.

Η συμμετοχή εντάσσεται στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες Διεθνείς Εκθέσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν   ενθαρρυντικές προοπτικές για την προώθηση και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της Περιοχής μας.

Η αποκόμιση του μεγαλύτερου δυνατού οφέλους και της προσέλκυσης τουριστών από την Γερμανική αγορά, προϋποθέτει και την οργανωμένη παρουσία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Πιστεύουμε ότι η Ήπειρος είναι ένας θαυμάσιος τουριστικός προορισμός, με εκατοντάδες ανεξερεύνητες δυνατότητες που αξίζει τον κόπο να γνωρίσει ο κάθε επισκέπτης.

 

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας θα είναι ο κ. Βασίλης Ψαθάς, Αντιπεριφερειάρχης Αρτας (τηλ. : 6977579301).Στην αποστολή συμμετέχουν  επίσης: Η κα  Αρετή Στασινού, Ειδική Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Ηπείρου για θέματα Τουρισμού (τηλ. : 6944145548), ο υπάλληλος στην Υπηρεσία Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, κ. Νικόλαος Ντούσιας και ο υπάλληλος της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, κ. Παύλος Φλώρος.

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου  απευθύνει το μήνυμα  που ακολουθεί προς την Ελληνική Ομογένεια της Γερμανίας:    ¨Θα ήταν πραγματικά μεγάλη χαρά για μας, οι Ηπειρώτες, και όχι μόνον, απόδημοι της Γερμανίας να επισκεφθούν το Περίπτερό μας στην ΙΤΒ Berlin (Messe Berlin-ITB,  Halle 2.2, stand 101)

στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΕΟΤ. Η αρωγή σας στην στήριξη της προσπάθειας για προβολή της Ηπείρου στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά στην παρούσα δύσκολη συγκυρία που βιώνει  η Ελλάδα¨.

 




 

 

Γεώργιος Βρυζάλας

Γραμματέας –Υπεύθυνος Τύπου

της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

 

    αριθμός επισκεπτών