Πολιτισμός

"μουσική"

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΝ ΧΟΡΩ» (Ήπειρος TV1)

 

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ηλίας Χ. Γκαρτζονίκας

Δ/νση:                                Διογένη 8, 452 21 Ιωάννινα (Ελλάδα)

Τηλ. Κιν:                           (+30) 6945 991763,

τηλ & fax:                         (+30) 26510 75752

Ιστοσελίδα:                       www.enxoro.gr

Ηλεκτρονική διεύθυνση:  email: ilgartz@otenet.gr

 

Ιωάννινα: 1/4/2009

Προς: τα ΜΜΕ της Ηπείρου

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μακάμικα κι ασίκικα τραγούδια της Ηπείρου», από την εκπομπή «Εν Χορώ»

 

Την πρώτη παρουσίαση του διπλού μουσικού ψηφιακού δίσκου «Μακάμικα κι ασίκικα τραγούδια της Ηπείρου», παραγωγής Συνδέσμου Ζαγορισίων Ιωαννίνων, πραγματοποιεί η τηλεοπτική εκπομπή «Εν Χορώ» την Παρασκευή 3 Απριλίου 2009, στις 10 το βράδυ από τον σταθμό «Ήπειρος TV

Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στον τηλεθεατή να γνωρίσει στοιχεία του τρόπου καταγραφής και κατασκευής των μουσικών δίσκων, αφού τα γυρίσματα της συγκεκριμένης παραγωγής έγιναν στην Αθήνα, στο στούντιο ηχογράφησης, κατά την ώρα δημιουργίας των καλλιτεχνών.

Την άποψή τους για την καινούρια αυτή δισκογραφική δουλειά, δίνουν τρεις από τους κύριους συντελεστές της, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), ο Παναγιώτης Λάλεζας (τραγούδι) και ο Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζαγορισίων, Πολύβιος Καρράς.

Στα ενδιαφέρονται της μουσικής έκδοσης συγκαταλέγεται η  άποψη του γνωστού μουσικού ερευνητή και μουσικοκριτικού Γιώργου Παπαδάκη όπου συγκεκριμένα για τους 15 μουσικούς του δίσκου αναφέρει πως «…το κορυφαίο μουσικό σύνολο παρουσιάζει εδώ, πραγματικά αποκαλυπτικές ερμηνείες ορισμένων κατά παράδοσιν ορχηστρικών συνθέσεων». 

Στο δίσκο που θα κυκλοφορήσει την Μεγάλη Βδομάδα, περιλαμβάνονται 25 τραγούδια τριών σημαντικών σημείων της Ηπείρου, όσων αφορά στη μουσική τους Παράδοση.

Των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας και του Ζαγορίου.

Η εκπομπή που διανύει την ένατη χρονιά της και επιμελείται, παρουσιάζοντάς την παράλληλα, ο Ηλίας Γκαρτζονίκας με τη συνεργασία των Γιώργου Γεωργούλα (κάμερα- μοντάζ) και Δημήτρη Γκαρτζονίκα, θα επαναληφθεί την Κυριακή 5 Απριλίου στις 2.30 μμ.

 


Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στο στουντιο για το cd
Μακάμικα κι Ασίκικα τραγούδια της Ηπείρου

 

 

 

 

 

 

 

 

   αριθμός επισκεπτών
       --