νέες καταχωρίσεις
 • Στο πλαίσιο του εορτασμού της 107ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί Τελετή Αποκαλυπτηρίων της Προτομής Ξενοφώντος Κοντιάδη στο Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020  Τα αποκαλυπτήρια της προτομής Ξενοφώντος Κοντιάδη θα τελέσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.
  Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφθεί και την "Έκθεση Χειρογράφων και Παλαιτύπων" του Εργαστηρίου Ερευνών Νεοελληνικής Φιλοσοφίας, που διευθύνει ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΠΕΤΣΙΟΣ

 • Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας στον εορτασμό της επετείου Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων που θα πραγματοποιηθεί από τον Πανηπειρωτικό Σύνδεσμο Ελευσίνας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στην Ελευσίνα, πρόγραμμα:...........

 • Τελευταίες παραστάσεις για τη «Θανάσιμη Παγίδα» από την ομάδα τέχνης «βορείως»
  Για δύο ακόμη τριήμερα θα παρουσιάσει η ομάδα τέχνης «βορείως» του δήμου Βορείων Τζουμέρκων το θρίλερ του Άιρα Λεβίν «Θανάσιμη Παγίδα», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάννη Σεντελέ. Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν τις Παρασκευές 21 και 28 Φεβρουαρίου (9:15 μ.μ.), τα Σάββατα 22 και 29 Φεβρουαρίου (9:15 μ.μ.), και τις Κυριακές 23 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου (8:00 μ.μ.), στον Χώρο Τέχνης «βορείως» στο ΚΕΠΑΒΙ (αίθουσα 120).
  .....«Αλήθεια… θα σκότωνες για να κάνεις επιτυχία;» Με αυτό το ερώτημα ξεκινάει η δράση και ο συγγραφέας κλείνει το μάτι στον θεατή, προσφέροντάς του μια από τις καλύτερες μαύρες κωμωδίες που έχουν γραφτεί για τον κόσμο του θεάτρου και την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας.......

 • Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων  χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, πρωτοστατεί και προτείνει τρεις περιοδικές εκθέσεις, σε συνεργασία με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
  Αργυροφεγγής 1821 – 2021 Τα Αργυρά των Ιωαννίνων ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  Ο καιρός της Επανάστασης 1821 – 2021 Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
  Ήπειρος μητροπόλεις αποικίες 1821 - 2021 Στα όρια του αρχαίου κόσμου  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 • «Αθανάσιος Ψαλίδας: Αρχείου Νόστος»
  Πρόσκληση για τα εγκαίνια της  έκθεσης χειρογράφων και βιβλίων του Αθανάσιου Ψαλίδα με τίτλο: «Αθανάσιος Ψαλίδας: Αρχείου Νόστος». Την έκθεση θα εγκαινιάσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, την Παρασκευή 21  Φεβρουαρίου 2020, στο κτίριο των ΓΑΚ - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου (Σουφαρί Σαράι), στα πλαίσια του εορτασμού "Ελευθέρια 2020".

 • Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών «Λογοτεχνικές Γέφυρες»
  Μια βραδιά παρέα με τον «Φύλακα στη σίκαλη» (1951)
  Η πρώτη εκδήλωση του κύκλου «Λογοτεχνικές Γέφυρες», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» είναι αφιερωμένη στον Τζερόμ Ντέιβιντ Σάλιντζερ, γιορτάζοντας τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του (1929-2010)

 • «DEANS» Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών ΑΙΘΟΥΣΑ «Β. ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑΣ» 22-02-2020
  Ο "χρόνος" μετράει αντίστροφα για τη μεγάλη επετειακή συναυλία των αειθαλών DEANS το Σάββατο στις 22 Φεβρουαρίου 2020 και με είσοδο ελεύθερη στην αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας" του Πνευματικού Κέντρου.

 • Στα πλαίσια της ενότητας «Το έκθεμα του μήνα», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας παρουσιάζει  ένα προϊστορικό αγγείο από την Κοιλάδα του Αχελώου. (Μέσης ή πρώιμης Ύστερης Εποχής του Χαλκού, 1700 – 1500 π.Χ.)

 • Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» Δελτίο Χορού Φεβρουάριος 2020

 • Δήμος Ιωαννιτών: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2020» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  Απελευθέρωση Ιωαννίνων 21η Φεβρουαρίου 1913 «107 χρόνια μετά»

 • ΠΟΙΣΚΛΗΣΗ Για Αποκριάτικο Γλέντι
  Το ερευνητικό κέντρο «ΜΑΧΩΜΕ», προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην αποκριάτικη βραδιά, την «Τσικνοπέμτη» 20 Φλεβάρη 2020 στο κέντρο «Συμπόσιο στο Ψυρρή»

 • ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ «Ανασαίνοντας τον αέρα της λευτεριάς»
  Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 107α Ελευθέρια των Ιωαννίνων, διοργανώνει επετειακή συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, με τίτλο Ανασαίνοντας τον αέρα της λευτεριάς, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». .........

 • «ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗ» βιβλίο του Βασίλη Γκουρογιάννη
  ''Το Πνευματικό Κέντρο  του Δήμου Ιωαννιτών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και οι εκδόσεις Μεταίχμιο , παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του συμπατριώτη μας  Βασίλη Γκουρογιάννη  με τίτλο ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗ  την 14 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα Βασ. Πυρσινέλας , στο Πνευματικό Κέντρο . Αγ. Μαρίνας 55.
  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:   
  Βασίλης  Νιτσιάκος, καθηγητής της Φιλοσοφικής  Σχολής Ιωαννίνων  και ο
  Φίλιππας Φίλιος, πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων.

 • Δημήτρη Βλαχοπάνου μυθιστόρημα
  «Κώστας Αναστασίου, της Μουσιωτίτσας των πυρών και των κυμάτων»

  Στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη (Σπ. Τρικούπη 34 & Κουντουριώτη, Εξάρχεια) παρουσιάζεται την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Κώστας Αναστασίου, της Μουσιωτίτσας των πυρών και των κυμάτων».
  Την εκδήλωση διοργανώνουν το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Μαρτυρικής Μουσιωτίτσας, η Αδελφότητα Μαρτυρικής  Μουσιωτίτσας, ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ) και οι εκδόσεις «Άπειρος Χώρα».

 • Φωτογραφίες του Κώστα Κομίνη από την
  Πίτα Φίλων του «Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης» 05-02-2020

 • Απόδημοι και κάτοικοι του Πωγωνίου απαιτούν
  Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου. Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί και παρέστησαν όλες οι Αδελφότητες του Δήμου Πωγωνίου, όπως και πολλοί Πωγωνίσιοι.
  Έγινε η συνεδρίαση σε βαρύ και φορτισμένο κλίμα μετά τις νέες ανακοινώσεις για το μέλλον της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού ως ένας κλειστός και σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.
  Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Γρηγόρης Άρμπυρος,………..

 • ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Μαρία Στούπη
  ΣΙΜΩΝΙΔΗΣ Ο ΚΕΙΟΣ
  ΕΠΙΤΥΜΒΙΟ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ
  TΡΑΓΟΥΔΗΣΕ - ΓΡΑΨΕ   ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ

 • Κυκλοφόρησε βιβλίο ημερολόγιο 2020 με θέμα: την δωρεά οργάνων της Κατερίνας Ντάση
  Η παρουσίαση του ημερολογίου-βιβλίου θα γίνει, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Epirus Palace στα Γιάννενα.

 • Ξεκαλούπωμα στο γεφύρι της Πλάκας Το μεγάλο crash test σε εξέλιξη Αναδημοσίευση από EPIRUSPOST.GR

 • Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου «Η Τιτάνη» κοπή της βασιλόπιτας 09-02-2020

 • Στην οριστική παραλαβή της Όασης προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων 06-02-2020
  .......Στην οριστική παραλαβή του έργου της Όασης προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μετά από εκτενή συζήτηση που έγινε κι αφού τον τελευταίο ένα χρόνο υπήρξαν αρκετές αναβολές του θέματος...........

 • Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
  Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (ΜΠΓ) αποτελεί μοναδικό, μεγάλο ελεύθερο δημόσιο χώρο στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, με τεράστιες ευεργετικές συνέπειες για την ποιότητα της ζωής των εκατομμυρίων κατοίκων του.
  Η ανάγκη υλοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή είναι επιτακτική, περισσότερο από ποτέ.
  Καλούμε τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 12 Φεβρουαρίου 2020 στην πλατεία στο μετρό της Πανόρμου και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο ΥΠΕΝ.

 • ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ»
  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Απολογισμός 2019, κοπή πίτας και προγραμματισμός δράσης για το 2020
  Το Δ.Σ του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου, την Τετάρτη 5/2/2020 στη μεγάλη αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κλεισθένους 15,7ος όροφος- Πλατεία Κοτζιά), σε ένα σύντομο απολογισμό δράσης του Ομίλου για το 2019………

 • Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» Έκθεση χαρακτικής και κοσμήματος της Αθηνάς Κακάβα «Δείγμα. Σώμα. Τόπος»
  Διάρκεια έκθεσης: 31.01.2020 – 28.02.2020
  Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή». Σούτσου 26
  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00πμ έως 14.00μμ  
  Κάθε Τετάρτη απόγευμα: 6.00 μμ έως 9.00 μμ

 • Όμιλος Οδοντιάτρων Λογοτεχνών καλλιτεχνών
  Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020
  Καλούνται τα μέλη του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών καλλιτεχνών, σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Ομίλου........

 • «Ταξίδεψε» στην Ολλανδία ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων
  Στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού «VAKANTIEBEURS 2020» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας συμμετείχε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με στόχο να προβάλει τα Κατσανοχώρια-Τζουμέρκα ως έναν ενιαίο, πολυδιάστατο προορισμό, για κάθε εποχή του έτους.........

 • «Τραγουδώντας την ξενιτιά» Του Χρήστου Αριστοτέλη Τούμπουρου
  Παρουσίαση του βιβλίου μου: "Τραγουδώντας την ξενιτιά". Ηπειρωτικές εκδόσεις Πέτρα στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών,  Κλεισθένους 15 , 7ος όροφος. 29 Ιανουαρίου 2020. "Ανάθεμά σε ξενιτιά με τα φαρμάκια πόχεις"

 • Το Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου" έχει ορισμένες θέσεις για χορευτές ελληνικών χορών.
  ........Οι χορευτές, μετά από επιλογή και εκπαίδευση, θα ενταχθούν στο μόνιμο μουσικοχορευτικό συγκρότημα που δίνει καθημερινές παραστάσεις στο Θέατρο Φιλοπάππου από τέλος Μαΐου έως τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς και περιοδείες στο εξωτερικό τον χειμώνα…….

 • Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Στίξις σε επιμέλεια Γιώργου Ρούσκα το βιβλίο υπό τον τίτλο «Γιώργος Δουατζής-Απάνθισμα (1976-2018)», με ένα σχέδιο του ζωγράφου Μιχάλη Αμάραντου.
  Με το Απάνθισμα αυτό, ο αναγνώστης έχει μια συνολική εικόνα της εκδοτικής πορείας σαράντα δύο ετών της ποίησης του Γ. Δουατζή.

 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Οι εκδόσεις Φίλντισι και ο Νίκος Κατσαλίδας σας περιμένουν στην παρουσίαση του βιβλίου του
  «Ο ΝΥΧΤΟΠΑΡΩΡΙΤΗΣ»
  που θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020  στο Polis art cafe

 • Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή Έκθεση της Λένας Ναυρόζογλου «Μνήμες σαν βροχή» Γιάννενα 02.01.2020 έως 30.01.2020  
  Τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου 1944 οι Γιαννιώτες Εβραίοι συγκεντρώθηκαν δίπλα στη λίμνη της πόλης. Ανάμεσά τους βρισκόταν και μια νεαρή γυναίκα, η Εσθήρ Γκαμπάι μαζί με το σύζυγό της Ιακώβ και άλλα μέλη της οικογένειάς της....
  Τη συγκλονιστική στιγμή της σύλληψής τους, που βασίζεται στα φωτογραφικά τεκμήρια της εποχής, απεικονίζει η Λένα Ναυρόζογλου στο έργο της Μνήμες σαν βροχή, φιλοτεχνημένο ειδικά για το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή.

 • «ΠΡΟΔΟΤΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»
  "[...] Ο Γιώργος Μ. Βραζιτούλης εμπλουτίζει, με τις "Προδότρες λέξεις" του τις μελέτες που διαθέτουμε για τον Νόλλα, προσφέροντάς μας ένα πορτρέτο του καλλιτέχνη σε νεαρά ηλικία.
  Οι "Προδότρες λέξεις" επιχειρούν να αποτυπώσουν το γίγνεσθαι του Νόλλα καθ' οδόν προς την πεζογραφική ενηλικίωση, καθ' οδόν προς τη μεταπολίτευση του λόγου στη "Νεράιδα" το 1974, με την οποία ολοκληρώνεται το "βιογραφικό αφήγημα"……..

 • Φωτογραφική έκθεση με θέμα «1945 – 2020: 75 χρόνια ενεργός Οδηγισμός στα Γιάννενα
  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί  στο Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» (Αλ. Σούτσου 26, Ιωάννινα ) την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020.
  Διάρκεια έκθεσης: 02.01.2020 – 30.04.2020 Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή». Σούτσου 26  
  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00πμ έως 14.00μμ Κάθε Τετάρτη απόγευμα: 6.00 μμ έως 9.00 μμ.

 • "ΘΕΟΦΙΛΟΣ"  του  Θανάση  Σκρουμπέλου 
  Παίζει  ο  Θοδωρής Προκοπίου

  Ο "Θεόφιλος" επιστρέφει και σήμερα  "πάντα θα επιστρέφει...."!!   
  «παράταση λόγω επιτυχίας» και θα παρουσιάζεται Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 & 2 Ιανουαρίου 2020 και κάθε Τετάρτη από 8 Ιανουαρίου 2020, στο Από Κοινού Θέατρο.

 • Η κα Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου, τιμήθηκε με το 1ο βραβείο ποίησης και το παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρη Τζόκα.
  Βραβείο έλαβε και ο συνθέτης Γιώργος Χλίτσιος, για την πρωτότυπη μελοποίηση του βιβλίου "Μουσικός Περίπατος".

Παλαιότερες καταχωρίσεις από_01-01-2019_μέχρι_31-12-2019

Παλαιότερες καταχωρίσεις από_01-01-2018_μέχρι_31-12-2018

Παλαιότερες καταχωρίσεις από 01/01/2017 μέχρι 31/12/2017

Παλαιότερες καταχωρίσεις από 01/01/2016 μέχρι 31/12/2016

Παλαιότερες καταχωρίσεις από 01/11/2014 μέχρι 31/12/2015

Παλαιότερες καταχωρίσεις από 01/01/2014 μέχρι 31/10/2014

Παλαιότερες Καταχωρίσεις από 01-09-2013 έως 31-12-2013

Παλαιότερες Καταχωρίσεις από 01-01-2013 έως 31-08-2013

Παλαιότερες Καταχωρίσεις έτος 2012

Παλαιότερες καταχωρίσεις από τον Ιούλιο 2011μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011

Παλαιότερες καταχωρίσεις μέχρι και τον Ιούνιο 2011

Παλαιότερες καταχωρίσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010

Παλαιότερες καταχωρίσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2009

Παλαιότερες καταχωρίσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2008

      αριθμός επισκεπτών