ΤΑ ΝΕΑ

Πολιτιστική αναζήτηση

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΤΕΥΧΟΣ 94 ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2020

Ολόκληρο το τεύχος εδώ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

 

 

Και ένα άρθρο από το τεύχος αυτό:

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΟΚΕΑΤΕΠ

Θα δούμε πάλι

«κανονικότητα»;

 

Το editorial του τεύχους 92 επιγραφόταν: «μπροστά σε έναν ανατρεπόμενο κόσμο» και εξέφραζε την ελπίδα ότι «μέχρι το φθινόπωρο (που μας πέρασε) θα έχουμε αφήσει πίσω κορονοϊούς και καραντίνες και θα μας απασχολούν μόνο οι οικονομικές επιπτώσεις τους».

Δυστυχώς, η ευχή μας δεν έπιασε, τα πράγματα χειροτέρεψαν, ο κόσμος μας μοιάζει να έχει ανατραπεί και οι ελπίδες μας για επιστροφή στην «κανονικότητα» είναι πια όλες κρεμασμένες πάνω στα εμβόλια και τα φάρμακα. Δηλαδή, στην επιστήμη και μόνο σ’ αυτή.

Αν αυτή η αδιαμφισβήτητη αλήθεια θα έχει το νόημα ότι το είδος μας θα είναι πλέον λιγότερο εξαρτημένο ή επηρεαζόμενο από δεισιδαιμονίες, θρησκοληψίες και διάφορες αντιεπιστημονικές εμμονές και προκαταλήψεις τότε θα μπορέσουμε τουλάχιστον να πούμε ότι «ουδέν κακόν, αμιγές καλού». Θα υπάρχει κάποιο «κέρδος» από τη θυσία εκατομμυρίων ανθρώπων. Προς το παρόν ας κάνουμε υπομονή όλοι, ας λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ας εμβολιαστούμε όταν έρθει η ώρα και ας μη ξεχνάμε ποτέ ότι σε όλη την ανθρώπινη ιστορία ήταν οι γιατροί που έσωζαν τον κόσμο σε κάθε παρόμοια περίπτωση (και υπήρξαν πολλές στο παρελθόν).

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όπου οι διαδικτυακές επικοινωνίες και οι συναντήσεις έχουν κυριαρχήσει στη ζωή μας, αλλά ανταποκρινόμενοι και στο εορταστικό κλίμα των ημερών, είπαμε να δώσουμε στο ανά χείρας τεύχος (ή μήπως θα έπρεπε να λέμε το «ανά υπολογιστή ή τάμπλετ»!) ένα χορταστικό μέγεθος και έναν όσο γίνεται αισιόδοξο χαρακτήρα. Ελπίζουμε να βρείτε όλοι σε αυτό κάτι που θα σας ικανοποιήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα σας δώσει αφορμή για σκέψη και προβληματισμό, θα σας πληροφορήσει και, σε τελευταία ανάλυση, θα σας κάνει να περάσετε λίγο χρόνο αποδοτικά και ευχάριστα. Και, πάνω απ’ όλα, σε επαφή με τον πολιτισμό.

Εκ μέρους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σας ευχόμαστε

καλές γιορτές, με υγεία και ένα κανονικό επιτέλους 2021!

Καλή και δημιουργική χρονιά!

 

 

 

      αριθμός επισκεπτών