ΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΑΜΑΝΤΑ 24/1/2020

«Ταξίδεψε» στην Ολλανδία ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

 

Στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού «VAKANTIEBEURS 2020» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας συμμετείχε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με στόχο να προβάλει τα Κατσανοχώρια-Τζουμέρκα ως έναν ενιαίο, πολυδιάστατο προορισμό, για κάθε εποχή του έτους.

Ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με την παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνου Τουρισμού Βαγγέλη Γιωτόπουλου, αλλά και αρκετών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και ταξιδιώτες που αναζητούν νέους προορισμούς και έμπνευση για τις επόμενες διακοπές τους. Παράλληλα, υπήρξαν επαφές με επιχειρηματίες του κλάδου, tour-operators και ταξιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το περίπτερο επισκέφθηκε και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία Νικόλας Πλεξίδας, ο οποίος εξήρε την ομορφιά των Τζουμέρκων και τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή για τους επισκέπτες.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή των έμπειρων στελεχών της Διεύθυνσης τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, με τους οποίους ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων συνεργάζεται άψογα τα τελευταία χρόνια.

Η συμμετοχή του δήμου αποτιμάται ως απολύτως θετική, καθώς χιλιάδες επαγγελματίες και εν δυνάμει ταξιδιώτες επισκέφθηκαν το περίπτερο του δήμου και ενημερώθηκαν για την περιοχή. Σε συνέχεια της παρουσίας του στην έκθεση τουρισμού «VAKANTIEBEURS 2020» και με δεδομένο το υψηλό ενδιαφέρον που καταγράφηκε, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων πρόκειται να διοργανώσει μια αποστολή ομάδας outdoor bloggers από την Ολλανδία (famtrip) την άνοιξη.

«Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε ότι η απόφασή μας να συμμετέχουμε για δεύτερη χρονιά στη συγκεκριμένη έκθεση, δικαιώθηκε απόλυτα. Η παρουσίαση της περιοχής σε νέες ευρωπαϊκές αγορές έχει στρατηγική σημασία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που η περιοχή μας και το brand «Τζουμέρκα» βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Όλες οι κινήσεις μας έχουν στόχο να προβάλουν τα μοναδικά πλεονεκτήματα της περιοχής και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε την προσπάθεια των επιχειρήσεων με όποιον τρόπο μπορούμε. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παραγωγή του έντυπου πληροφοριακού υλικού και η διοργάνωση δημοσιογραφικών αποστολών, σε αγαστή συνεργασία πάντα με τους επαγγελματίες», δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνος Τουρισμού Βαγγέλης Γιωτόπουλος.

Η παγκόσμια έκθεση τουρισμού στην Ουτρέχτη πραγματοποιείται για 50 χρόνια και φέτος σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών και προσέλευσης, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι διοργανωτές, συγκέντρωσε 103.362 επισκέπτες, 13.462 επαγγελματίες του τουρισμού και 1.147.

  


  

  

  

 

 

 

    αριθμός επισκεπτών