Πολιτισμός

εκθέσεις


 

Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή

Έκθεση φωτογραφίας της Μαριλένας Γκόνη
<<Νησί Ruegen: Fantasy or Reality? >>

   

Μαριλένα Γκόνη

    

<<… Πριν από περίπου 3 χρόνια βρέθηκα στην πολύ ευχάριστη η θέση, να αποτελώ μία από τις συμμετέχουσες σ' ένα από τα πιο γεμάτα και μαγευτικά σεμινάρια που είχα την ευκαιρία να απολαύσω. Το σεμινάριο γινόταν στο νησί της Γερμανίας -ναι! καλά διαβάζετε! -με το όνομα Ruegen. Το μέρος αυτό δεν ενέπνευσε μόνο εμένα, αλλά και το γερμανό ζωγράφο Caspar David Friedrich, γερμανός ζωγράφος της ρομαντικής περιόδου. Ακολουθώντας τα μονοπάτια που πιθανότατα ακολούθησε και ο καλλιτέχνης, βρήκα και εγώ την ευκαιρία να αποτυπώσω εικόνες, μέσω της φωτογραφίας, δημιουργώντας την αίσθηση ενός τοπίου αλλιώτικου και ξένου από τον κόσμο που ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει. Ενός τοπίου που, μέσω της φωτογραφίας αναδομήθηκε και δημιουργήθηκε ένα νέο περιβάλλον, ένας άλλος κόσμος, έτσι όπως τον αισθάνθηκα εγώ. Άλλωστε, ένας από τους ρόλους και τα όμορφα στοιχεία που έχει η φωτογραφία, είναι ακριβώς αυτό. Να απομονώνουμε λεπτομέρειες από το φυσικό μέρος και να δημιουργούμε μία διαφορετική αίσθηση.…>>

   

Η Μαριλένα Γκόνη γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1993 και αποφοίτησε από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας των Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα το 2016. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της ίδιας σχολής. Ασχολείται με την τέχνη της γραφιστικής, του βίντεο, της φωτογραφίας, του 3D. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα σεμινάρια φωτογραφίας, με αποκορύφωμα το Photometria Festival, όπου είναι εθελόντρια από το 2016, αναλαμβάνοντας τη θέση της υπεύθυνης βιντεοσκόπησης και φωτογραφικής κάλυψης του φεστιβάλ. Επίσης, αποτελεί την υπεύθυνη Επικοινωνίας-Marketing. Έχει εργαστεί σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ) ως εικονολήπτρια -μοντέρ -γραφίστρια, καθώς και παρουσιάστρια πολιτιστικού ένθετου σε τηλεοπτική εκπομπή του εν λόγω καναλιού.

 

Διάρκεια έκθεσης: 12.07.2021 –– 27.08.2021

 

Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή».

Σούτσου 26 Τηλέφωνο:265103636517Email: idrymagani@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως ς Παρασκευή 9.00πμ έως 14.00μμ

Κάθε Τετάρτη απόγευμα: 6.00 μ μμ έως 9.00 μμ

   

   

Οδηγίες υγιεινής για την ασφαλή λειτουργία του Ιδρύματος     

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής προστασίας δημόσιας υγείας, η διοίκηση του Ιδρύματος σας ενημερώνει:


 
  • Κατά την είσοδο στο Ίδρυμα στους επισκέπτες γίνεται θερμομέτρηση.

  • Οι χώροι του Ιδρύματος αερίζονται με φυσικό αερισμό μέσω ανοιγμάτων.

  • Συνιστάται οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν αντισηπτικό και μη ιατρικές μάσκες , που υπάρχουν σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος. Η χρήση της μάσκας εντός των χώρων του Ιδρύματος είναι υποχρεωτική. Η μάσκα χορηγείται δωρεάν από το Ίδρυμα όπως και γάντια μιας χρήσεως.

  • Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων.

      αριθμός επισκεπτών