Απεργιακή Συγκέντρωση στα Γιάννενα 10/6/2021

«Δεν ζούμε για να δουλεύουμε»

Αναδημοσίευση από typos-i.gr   

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, το οποίο αλλάζει άρδην, προς το χειρότερο για τους εργαζόμενους, τους όρους της δουλειάς, δεν είναι «κοινά αποδεκτό» όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Στα Γιάννενα έγινε μια από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών συγκέντρωση, με το ΚΚΕ να έχει πολύ κόσμο, το ίδιο και τα υπόλοιπα μπλοκ.

Ένα από αυτά, του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στόχος διαδηλωτών που απαίτησαν να μην κατεβεί με πανό, ενώ σημειώθηκαν και μικροσυμπλοκές εις βάρος στελεχών του κόμματος της αντιπολίτευσης.

«Η επιτυχία της σημερινής απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, οι οποίοι εδώ και μήνες ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο εκφράζει "την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό", ότι έχει δήθεν τη λαϊκή αποδοχή» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του.

Το ΕΚΙ χαιρετίζει τα πρωτοβάθμια σωματεία για την ανταπόκριση στο κάλεσμα συνέλευσης και προκήρυξης νέας απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιουνίου.

«Δεν έχει βρεθεί ούτε ένα συνδικάτο -πλην της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ- που να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο θετικό. Δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος ή εργαζόμενη σε όλο το νομό που να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτό που φέρνει η κυβέρνηση θα είναι πραγματικός όλεθρος για τη ζωή τους.

Οι χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι που απέργησαν σήμερα έδωσαν απάντηση και στο ΣΥΡΙΖΑ που με στελέχη του τις τελευταίες μέρες απαξιώνουν τον αγώνα μας διαδίδοντας ότι η κυβέρνηση θα περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο ότι και αν γίνει. Δίνουν αβάντα στην απεργοσπασία. Στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας ονειρεύονται υπουργικές καρέκλες» καταλήγει, μεταξύ άλλων.

 

Φωτογραφίες που συλλέξαμε από το διαδίκτυο,
(από Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας)


  

  

  

  

Αφίσα της Λαϊκής Ενότητας

  

  

Στην πορεία και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης