Δημήτρη Βλαχοπάνου

«Νομική και δένδρα εν δράσει»

Εκδόσεις: 24γράμματα εδώ


Δημήτρης Βλαχοπάνος

Είναι πολύ όμορφο να κρατάς στα χέρια σου σκέψεις και εικόνες χρόνων σ' ένα βιβλίο που σε παίδεψε και το παίδεψες, ώσπου να πάρει το δρόμο του για το τυπογραφείο και να βγει στο φως. Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις "24 γράμματα" το νέο μου μυθιστόρημα "Νομική και δένδρα εν δράσει", που με πολύ σεβασμό και αγάπη το περιέβαλαν οι άνθρωποι των εκδόσεων για να του δώσουν πνοή απ' την πνοή τους.

Η έκδοση του βιβλίου συμπίπτει με τα 48 χρόνια απ΄ την εξέγερση της Νομικής και την αρχή του τέλους της δικτατορίας. Οι νέοι που η στρατιωτική δικτατορία επιχείρησε να πλάσει σύμφωνα με τις δικές της αρχές και τα δικά της πρότυπα, αυτοί οι ίδιοι οι νέοι την αμφισβήτησαν δυναμικά και στράφηκαν εναντίον της, μη λογαριάζοντας το κόστος, που στοίχιζε ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Ο αγώνας ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 1973 από τη Νομική, για να κορυφωθεί τον Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο.

Τα χρόνια μιας άλλης νιότης, που ωρίμασε πολύ γρήγορα μέσα στον πυρετό της δράσης και ανέλαβε ρόλους ανατροπής, αυτά τα χρόνια έχουν χαραχτεί βαθιά στην ψυχή μας και έγιναν ο σηματωρός μας. Εποχές της πάλης και του έρωτα. Με τα μέτωπα όλα ανοιχτά και τη βαθιά πίστη πως στο τέλος θα νικήσει ο έρωτας κι η επανάσταση!

Σ.Σ.: το τραγούδι προστέθηκε από εμένα.Ν.Ρ.

«Τα σύνορα εδώ» μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
τραγούδι: Μαρία Φαραντούρη
Στίχοι:
  Κώστας Τριπολίτης

Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας,
πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

    

το εξώφυλλο

 
  Κατάληψη Νομικής Φλεβάρη του 1973

 

  

 
 
«Μπουμπουλίνας 18», και το διαβόητο κολαστήριο της ταράτσας της Μπουμπουλίνας

  
  
 Κατάληψη του Πολυτεχνείου Νοέμβρης του 1973 

 

   
   
Από την υποδοχή των εξόριστων μετά την πτώση της Χούντας

  

 

  

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών