Ψεύτικα δεδομένα κοροναϊού, εκστρατεία φόβου.

Εξάπλωση της λοίμωξης COVID-19

Του καθηγητή Μισέλ Τσοσουντόβσκ

Αναδημοσίευση από globalresearch.ca     

  


 

Ψεύτικα δεδομένα κοροναϊού, εκστρατεία φόβου. Εξάπλωση της λοίμωξης

COVID-19 Του καθηγητή Μισέλ Τσοσουντόβσκι

Ψεύτικα δεδομένα κοροναϊού, Του καθηγητή Μισέλ Τσοσουντόβσκι

Παγκόσμια Έρευνα, 25 Απριλίου 2020

Παγκόσμια Έρευνα 5 Απριλίου 2020

Περιφέρεια: ΗΠΑ

Θέμα: Παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης, Επιστήμη και Ιατρική, Ηνωμένα Έθνη

Σ.Σ. τα κείμενα που βάζουμε είναι αυτόματα μεταγλωττισμένα και μπορεί να υπάρχουν διάφορα λάθη.

Εισαγωγή

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να παραπλανηθεί από την εκστρατεία φόβο, επισημαίνοντας μια παγκόσμια καταστροφή coronavirus με επανειλημμένες "προβλέψεις" ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πρόκειται να πεθάνουν.

Αυτά είναι τολμηρά πρόσωπα. Οι επιστημονικές αξιολογήσεις των επιπτώσεων της COVID-19 στην υγεία έχουν παρακρατηθεί, δεν γίνονται πρωτοσέλιδα.

Ενώ covid-19 αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα υγείας, ποιο είναι το αντικείμενο του φόβου και του πανικού;

Σύμφωνα με την ΠΟΥ, " Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα [COV-19] περιελάμβαναν πυρετό, ξηρό βήχα και δύσπνοια και τους περισσότερους ασθενείς (80%) παρουσίασαν ήπια ασθένεια."

Εξετάστε τους αντιφατικούς τίτλους:

 

 
   

   

   
  
   
Σύμφωνα με την ΠΟΥ και την Ιατρική John Hopkins (βλ. παρακάτω), οι κίνδυνοι θανάτου από γρίπη είναι υψηλότεροι από ό, τι από covid-19.


     

 

 

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα globalresearch.ca

Καθηγητής Μισέλ Τσοσουντόβσκι

Σχετικά με το συγγραφέα:

Ο Michel Chossudovsky είναι βραβευμένος συγγραφέας, Καθηγητής Οικονομικών (ομότιμος) στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα, Ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG), Μόντρεαλ, Συντάκτης Της Παγκόσμιας Έρευνας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία, τον Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική. Έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις αναπτυσσόμενων χωρών και έχει διατελέσει σύμβουλος σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς. Είναι συγγραφέας έντεκα βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των The Globalization of Poverty and The New World Order (2003), America's "War on Terrorism" (2005), The Global Economic Crisis, The Great Depression of the Twenty-first Century (2009) (Editor), Towards a World War III Scenario: The Dangers of Nuclear War (2011), The Globalization of War, America's Long War against Humanity (2015). Είναι συνεισφέρων στην Εγκυκλοπαίδεια Britannica. Τα γραπτά του έχουν δημοσιευθεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Το 2014 του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Δημοκρατίας της Σερβίας για τα γραπτά του σχετικά με τον πόλεμο επίθεσης του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Μπορείτε να τον crgeditor@yahoo.com