ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ:
Κοινωνική Αλληλεγγύη

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ


 

Αγαπητές Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες της Μουργκάνας, οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτοφανείς. Η Ομοσπονδία Μουργκάνας ανάστειλε έγκαιρα τις δραστηριότητες της. Δεν αναστέλλει όμως τη φωνή της. Ιδιαίτερα για τη δημόσια υγεία επιβάλλεται οι άνθρωποι του πολιτισμού να τη δυναμώσουμε. Η κρίση της Δημόσια Υγείας δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Το αγαθό της δημόσιας υγείας υπερέχει όλων, είναι υπέρτατο και μη διαπραγματεύσιμο. Το δημόσιο σύστημα υγείας επιβάλλεται να είναι ισχυρό και προικοδοτουμένο με τους απαιτούμενους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό χωρίς φειδώ και υποτίμηση. Τώρα φαίνεται η αξία του και η αξία της επένδυσης σε αυτό. Η ζοφερή πραγματικότητα με την κατάρρευση των συστημάτων υγείας σε πολλές χώρες και με χιλιάδες νεκρούς ταρακουνούν τις συνειδήσεις μας. Όλοι ευχόμαστε να σταματήσει ο εφιάλτης και συμπονούμε για τις απώλειες. Είμαστε αλληλέγγυοι προς κάθε συμπατριώτισσα(-ώτη) που έχει ανάγκη. Δυναμώνουμε τη φωνή μας, για να θωρακιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. H κρίση μάς κάνει μαθήματα για την αναγκαιότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της επιστημονικής κατάρτισης. Τώρα είναι η ώρα και μας διδάσκει τη σπουδαιότητα της αυτάρκειας της δημόσιας υγείας.

Αποκλειστικά δημόσια υγεία και δωρεάν για όλους.

Για να γίνει το Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί τους κατοίκους των χωριών μας όπως πρέπει να είναι. Με24-ωρη λειτουργία, να υπάρχουν όλες οι βασικές ειδικότητες, να υπάρχει οικογενειακός γιατρός και με υπηρεσίες που θα επισκέπτονται ανήμπορους ασθενείς. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για να στελεχωθεί το νοσοκομείο Φιλιατών με προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό. Για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του δήμου και όλων των δήμων όπου κατοικούν οι απόδημοι της Μουργκάνας. Δυναμώνουμε τη φωνή της Αλληλεγγύης. Καλούμε όλες τις Αδελφότητες να ενεργοποιηθούν και να αποδείξουν την έννοια του τίτλου. Κανείς να μην είναι μόνος του. Η ατομική ευθύνη δεν σημαίνει ατομισμό. Η ατομική ευθύνη νοείται για να υπηρετεί το καλό του συνόλου. Οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ μας δεν σημαίνουν αποστασιοποίηση από τις ανάγκες των συμπατριωτών, συνανθρώπων μας. Οι σκέψεις μας είναι και στους κατοίκους των εγκαταλειμμένων χωριών μας. Στις γιαγιάδες, παππούδες, γονείς, συγγενείς και φίλους. Η απομόνωση είναι περισσότερο πιεστική. Οι ανάγκες μεγαλύτερες.

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Η ψυχομετρική πίεση ανεβαίνει. Οι «ειδήσεις» και οι «κορόνες» στις τηλεοπτικές εκπομπές καθημερινά μαυρίζουν τη ψυχή όλων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μουργκάνας σύσσωμο στέκεται αλληλέγγυο. Αλληλέγγυο σε όσους έχασαν τη δουλειά τους. Σε όλους τους απολυμένους. Σε όσους επαγγελματίες έκλεισαν τα μαγαζιά τους και όλους όσους υφίστανται τις συνέπειες. Η επικοινωνία με τους χωριανούς και όποια όποιον έχει ανάγκη είναι επιβεβλημένη. Τηλεφωνικά, με e-mail, facebook, instagram, skype. Το Δ.Σ. για όποια συμπαράσταση και ενημέρωση θα ανταποκριθεί. Και το ελάχιστο για τις πασχαλινές ευχές.

Επιπλέον

α. Το Δ.Σ. θα αναρτά συστηματικά, βοηθήματα/οδηγίες της Ιατρικής Σχολής προς ηλικιωμένους, παιδιά κλπ. για την αντιμετώπιση των ψυχοπιεστικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού.

β. Για τις γιορτές του Πάσχα θα επεξεργαστεί με τα ΔΣ των Αδελφοτήτων πρόγραμμα αποστολής ευχών μεν αλλά με συνοδευτικό το τσουρέκι ή το πασχαλινό αυγό σε όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Κανείς δεν θα είναι μόνος του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος Αλέξης Τσέκας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κανακόπουλος