Πολιτισμός

"μουσική"

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010, ΩΡΑ 21:00

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 85 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

Στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης  του πανελληνίου και της οικουμένης, συμπληρώνει ογδόντα πέντε χρόνια ζωής. Στις 29 Ιουλίου του 1925 γεννήθηκε στη Χίο από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά. Για να τιμήσουν τη μεγάλη αυτή επετειακή γιορτή οι σημαντικότεροι παλιοί και νέοι συνεργάτες του, τραγουδιστές, συνθέτες και ηθοποιοί, Έλληνες και ξένοι, καθώς και μερικοί ακόμη σπουδαίοι καλλιτέχνες,  ένωσαν τις δυνάμεις τους και σχεδίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουν, ως δώρο γενεθλίων, την Πέμπτη 29 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, που έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει δυσμέτρητες, αλλά πάντα δοξασμένες, στιγμές της μουσικής του δημιουργίας.

Τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια λατρεμένα, από την υπέροχη και απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του, φορτισμένα με μνήμες και συναίσθημα, θα ανάψουν, σαν κεράκια τούρτας γενεθλίων, για να θυμίσουν τη μεγάλη πορεία του συνθέτη, του πολιτικού, του στοχαστή, του ανθρώπου Μίκη Θεοδωράκη.

Η μοναδική αυτή εκδήλωση, εκδήλωση σεβασμού και αγάπης συνάμα, είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει σπάνιες στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού σε όσους θελήσουν να παρευρεθούν και να συνεορτάσουν τα ογδοηκοστά πέμπτα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη. Και να ευχηθούν όλοι μαζί, χρόνια πολλά και καλά να ζήσει ακόμη.

 

Στη γιορταστική εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας, μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα πάρουν μέρος

οι συνθέτες:

Zülfü Livaneli, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Σαββόπουλος.


οι τραγουδιστές:

Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Λία Βίσση, Μαρία Βλάχου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Δώρος Δημοσθένους, Αντώνης Καλογιάννης, Βασίλης Λέκκας, Μαίρη Λίντα, Δημήτρης Μπάσης, Πέτρος Πανδής, Σοφία Παπάζογλου, Ναταλία Ρασούλη, Γιάννης Σιδηράς, Μαρία Φαραντούρη, Lina Orfanos.


οι ηθοποιοί:

Κάκια Ιγερινού, Μπέσυ Μάλφα, Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Άννα Φόνσου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.


Ο συνθέτης και πιανίστας Gerhard Folkerts

 

Η Αρετή Κετιμέ (σαντούρι – φωνή)

 

Ο στιχουργός Μανώλης Ρασούλης.

 

περισσότερα για τον Μίκη Θεοδωράκη►

     

ΘΕΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Οι προσκλήσεις θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ,

Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) τηλ: 210 -3272000
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010  

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

   

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

INTERAMERICAN, VINCY, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., MY MARKET

ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ, ΠΙΕΤΡΗΣ CATERING

 

ΧΟΡΗΓOI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

ΤΑ ΝΕΑ, ΜΕΛΩΔΙΑ, FLASH

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    

   αριθμός επισκεπτών
       --