Πολιτισμός

"μουσική"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

ΕΞΑΜΙΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010, ΩΡΑ 21:00

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ, ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

 

Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη

 

Δυο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται, μάλλον αναπάντεχα, στην αποψινή συναυλία. Εκείνος του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984) με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου και δοξασμένου Μίκη Θεοδωράκη (γενν. 1925). Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Στις πηγές και τις επιρροές τουλάχιστον. Ο Μίκης Θεοδωράκης, βεβαίως, που απέκτησε ζηλευτή ακαδημαϊκή μουσική μόρφωση, ανέπτυξε πολύπλευρη μουσική δράση, η οποία καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της τέχνης των ήχων. Η λαϊκή μουσική, όμως, ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον παντού στον κόσμο Ελληνισμό. Δεν μοιάζει, λοιπόν,  αταίριαστη η συμπόρευση των τραγουδιών των δυο μεγάλων μουσικών δημιουργών, όπως αυτή που επιχειρείται σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα, που πρωτοπαρουσιάζεται το Σάββατο 31 Ιουλίου, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στα Εξαμίλια Κορινθίας. Τουναντίον συνυφασμένα τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.

Τα διαχρονικά τραγούδια των δυο δημιουργών, που έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά, θα ερμηνεύσουν τέσσερις πανάξιοι τραγουδιστές: ο Βασίλης Λέκκας, η Καλλιόπη Βέττα, ο Δώρος Δημοσθένους και ο Παναγιώτης Πετράκης. Τις ερμηνείες τους θα συνοδεύσει η Λαϊκή Ορχήστρα ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’.

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ MOTOR OIL

 

Για πληροφορίες:

Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τηλ. 210 9200260 και 210 9246024, φαξ: 210 9241362, e-mail: info@mikistheodorakisorchestra.gr

 

Νομαρχία Κορινθίας, τηλ. 27410 41401, 27410 41402, 27410 41404

   

Η αφίσα της εκδήλωσης


   αριθμός επισκεπτών
       --