Πολιτισμός

"μουσική"

Χάρης Γιούλης

Βιογραφικό σημείωμα

O Χάρης Γιούλης γεννήθηκε στην Καστανέα Κονίτσης και μεγάλωσε στα Γιάννενα.


 

   Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν όταν … κρυφά από τους γονείς του αγόρασε την πρώτη κιθάρα σε ηλικία 13 χρονών. Στη συνέχεια σπούδασε μουσική σε τοπικό ωδείο, και έπαιζε κιθάρα στο συγκρότημα «Gold Fingers». Για τέσσερα χρόνια με τους “Gold Fingers» υπήρξε πλούσια καλλιτεχνική δράση κάνοντας εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, και σε ηλικία 22 ετών φεύγει για το Παρίσι για σπουδές πάνω στην τζαζ μουσική – ενορχήστρωση.

    Εκεί γνώρισε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στη μουσική του πορεία. Συνεργάστηκε με τον Αργύρη Κουλούρη κιθαρίστα των  « Aphrodite Childs». Εκεί συναναστράφηκε με σπουδαίους μουσικούς όπως τον Χρήστο Περτσινίδη, Χασούρο Δημήτρη, και τον Παύλο Παυλίδη (Ξύλινα Σπαθιά). Κατά την διάρκεια της διαμονής του στο Παρίσι έπαιζε με το συγκρότημα BRD potes σε διάφορα clubs.


 

    Γυρνώντας στην Ελλάδα έκανε την πρώτη δισκογραφική του δουλειά σαν τραγουδοποιός με Τίτλο «Σκόρπιες Εικόνες» («Κίνηση») Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως: Γιάννη Σπανό, Βαγγέλη Γερμανό, Γιώτα Νέγκα, Τάκη Βούη, Γιώργο Τζώρτζη, Νατάσα Γερασιμίδου, Γιάννη Μήτση, Βαγγέλη Μπουλουχτσή, Αντώνη Λιβιεράτο. Επίσης υπήρξε συνιδρυτής του συγκροτήματος «Πλάγιος Ήχος».

  Παράλληλα σπούδασε Βυζαντινή μουσική και φωνητική στην στη σχολή Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής του Ανδρέα Βουτσινά όπου και αποφοίτησε

  Το τελευταίο  διάστημα εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές παρουσιάζοντας την  δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Ο φαροφύλακας» σε στίχους Αγγέλου Παπαγεωργίου και μουσική δική του. Το cd κυκλοφορεί από την εταιρία Universal «Δίκτυο»

   Τώρα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη την καινούργια του δουλειά με τίτλο «Κράτα την άνοιξη» σε ποίηση Γιώργου Δουατζή όπου υπογράφει την μουσική ερμηνεύει και συνεργάζεται με τον Χρήστο Θηβαίο και την Αφροδίτη Μάνου 

 


 

 

 

   

   αριθμός επισκεπτών
       --