Πολιτισμός

"φωτογραφία"

 «Παμβώτις...η τα πάντα τρέφουσα» και στην Αθήνα

Στην Photovision 2015 θα παρουσιαστεί η έκθεση φωτογραφίας του Θύμιου Μάντζιου

 Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 16: 00

Το ταξίδι ξεκινά....

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Θύμιου Μάντζιου στα Ιωάννινα, η ενότητα ''Παμβώτις...η τα πάντα τρέφουσα'', επιλέχθηκε και θα φιλοξενηθεί κατά τη διάρκεια της Photovision 2015, την έκθεση θεσμό, την μεγάλη γιορτή για την Φωτογραφία, το Video και τις εφαρμογές τους που θα διεξαχθεί από 20 έως και 23 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Περιστερίου στην Αθήνα.

Ψαρομάνα από παλιά η Παμβώτιδα, λίμνη με πλούσια αλιεύματα ακόμη και σήμερα, συνεχίζει να αποτελεί πηγή εσόδων κυρίως για τους Νησιώτες, αλλά και για κατοίκους των παραλίμνιων οικισμών. Το ψάρεμα στη Λίμνη παραμένει μια παραδοσιακή ασχολία των κατοίκων της περιοχής, με τους ερασιτέχνες να το αντιμετωπίζουν ως μια ευχάριστη στιγμή της ημέρας τους, αλλά και πολλούς να το εξασκούν σε επαγγελματική βάση για να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Ο Θύμιος Μάντζιος επιβιβάστηκε στη βάρκα του Δημήτρη Βαράκα, ενός από τους ψαράδες της Παμβώτιδας, και αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό την καθημερινότητά του. Από το πρώτο φως της ημέρας όταν η βάρκα ξεκίνησε μέσα στην ομίχλη, το άπλωμα των διχτυών και την αναμονή, μέχρι το μάζεμα των διχτυών και την επιστροφή με την ψαριά στο Νησί. Κατέγραψε στιγμές, τεχνικές, μα πάνω απ’ όλα βίωσε και μοιράζεται μέσα από τα φωτογραφικά του καρέ τις δυσκολίες του επαγγέλματος και την ικανοποίηση του αποτελέσματος.

Ο Θύμιος Μάντζιος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1974,όπου και διαμένει. Ασχολείται με την φωτογραφία από το 2010 και φωτογραφίες του έχουν διακριθεί και δημοσιευθεί σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Οι εικόνες του διηγούνται ιστορίες που τεκμηριώνουν την πραγματικότητα και μερικές φορές την περιγράφει διαμορφώνοντας πορτρέτα που σχετίζονται με το περιβάλλον τους ή αλληλεπιδρούν με αυτό.
Αποτελεί ιδρυτικό και ενεργό μέλος της φωτογραφικής ομάδας «Φωτογραφιστές» στα Ιωάννινα.

----

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20/3/2015 στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Περιστερίου και το ωράριο είναι, Παρασκευή 20 Μαρτίου 16.00 - 21.00, Σάββατο 21, Κυριακή 22 και Δευτέρα 23 Μαρτίου, 11.00 – 21.00.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Photovision 2015 και του περιοδικού Φωτογράφος.

 


 

   

   αριθμός επισκεπτών
       --