Πολιτισμός

"φωτογραφία"

Άννα Παπούλια
Έκθεση στο νησί της λίμνης Ιωαννίνων

Περιοδικό «Φωτογράφος» ένθετο «Καθημερινής» 17/09/2005


     Στα πλαίσια του Πολιτιστικού φεστιβάλ που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής «Ζωσιμάδων Δράσεις» από τις 24 Αυγούστου ως τις 11 Σεπτεμβρίου, η Άννα Παπούλια (κόρη του Προέδρου της Δημοκρατίας), παρουσίασε την έκθεσή της « Η Γειτονιά μας: Τα παιδιά - Σήμερα και Χθες - Στο Νησί Ιωαννίνων».
     Η έκθεση αυτή αποτελεί συνέχεια της πρώτης δουλειάς της που είχε σαν θέμα «Τα Παιδιά της Βαγδάτης» και η οποία έκανε ιδιαίτερη αίσθηση όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό το 2003.
     Αυτή τη φορά η Άννα Παπούλια, εξέθεσε το φωτογραφικό οδοιπορικό της στο «νησάκι» της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων εκεί όπου μέσα σε έναν ελάχιστο πληθυσμό της τάξης των 300 κατοίκων, τα παιδιά μπορούν να είναι ελεύθερα και να απολαμβάνουν ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού μέσα στη φύση με ασφάλεια.
     Η φωτογράφος έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να φωτογραφίσουν με τη δική τους ματιά τον περιβάλλοντα χώρο τους.
     Τέλος, έλαβε σοβαρά υπόψη και τις μαρτυρίες των ηλικιωμένων με συνεντεύξεις που έκανε μαζί τους, για την παιδική τους ηλικία.
     Οι συνεντεύξεις παρουσιάστηκαν σε μορφή βίντεο στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας από 27 Αυγούστου ως 11 Σεπτεμβρίου.
   αριθμός επισκεπτών
       --