Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

ΟPER(O)// ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ

18.2.2011 ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – MUSIC BOX

με τη συνεργασία του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΟΥ

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, στα πλαίσια των παραστάσεων «Music Box», η ομάδα Oper(O) παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 μια παράσταση με θέμα τους Μύθους του Αισώπου.

 

Στην παράσταση των Oper(O) οι αρχετυπικοί ήρωες των Αισωπικών Μύθων συναντούν αντίστοιχα αρχετυπικούς χαρακτήρες της όπερας και του λυρικού τραγουδιού. Οι μελωδίες των Berlioz, Bernstein, Mahler, Loencavallo και άλλων σε άριες και τραγούδια, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά, δημιουργούν έναν πρωτότυπο δραματικό διάλογο, ενώ οι αναφορές στους τρόπους αντίδρασης και συμπεριφοράς των ηρώων της λυρικής δραματουργίας χρησιμοποιούνται για να αποδώσουν τα μοτίβα των κλασσικών παραμυθιών που όλοι γνωρίζουμε.

 

Οι ήρωες της όπερας γίνονται ήρωες γνωστών παραμυθιών και οι Oper(O) μπαίνουν σε ένα  γοητευτικό διάλογο με τον Αίσωπο και τις εικόνες.

 

Η παράσταση βασίστηκε σε μια ιδέα του ζωγράφου Μανώλη Χάρου την οποία θα παρουσιάσει στην έκθεσή του στο Μουσείο Μπενάκη τον Σεπτέμβριο του 2011. Εκει ο ζωγράφος προσπαθεί, μέσα από πρωτότυπα έργα του, αλλά και ντοκουμέντα και ιστορικές αναπαραστάσεις σε εκδόσεις και εικονογραφήσεις, να σχολιάσει τη σημασία των Αισωπικών Μύθων για τον πολιτισμό μας μέσα στους αιώνες.

 

Οι Oper(O) είναι μια ομάδα νέων ταλαντούχων λυρικών τραγουδιστών, που με τις παραστάσεις τους σε χώρους αρκετά διαφορετικούς και μη αναμενόμενους, παρουσιάζουν στο κοινό την γοητεία του κόσμου της όπερας. Τους συνδέει η αγάπη τους για την όπερα, αλλά και ο τρόπος που την πλησιάζουν, αντισυμβατικά και χωρίς προκαταλήψεις. Στις 18 Φεβρουαρίου μας καλούν στην παρουσίαση της νέας τους δουλειάς, να μοιραστούν μαζί μας τη δημιουργικότητά τους και να μας ταξιδέψουν μέσα από την όπερα στον κόσμο του Αισώπου.

 

Σημείωμα από τη σκηνοθέτη Γιούλη Καλλιβρετάκη►
αριθμός επισκεπτών
    --