Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην 5η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων προχωρά η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. το διήμερο της Παρασκευής (25/11) και Σαββάτου(26/11) στο Θέατρο του Χώρου Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά.

Η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. εκτιμώντας ότι οι μέρες που ζούμε είναι πολύ διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ετών, προχωρά σε μια τροποποίηση της μορφής αυτών των συναντήσεων που αποτελούν ιστορία πλέον για τον τόπο μας. Αντικειμενικός σκοπός η μέγιστη αναγκαιότητα των καιρών, η πάση θυσία ενίσχυση της συλλογικότητας σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτό, στο στενό χώρο της ερασιτεχνικής θεατρικής δράσης εκφράζεται βέβαια με την υλοποίηση μιας θεατρικής παράστασης, αλλά μόνιμη αγωνία της ομάδας μας είναι να την ανεβάζουμε ένα επίπεδο πιο πάνω, να την πάμε λίγο πιο πέρα, να την κάνουμε ζωντανό παράδειγμα.

Έτσι λοιπόν, τη φετινή χρονιά στρέψαμε το βλέμμα στη γειτονιά μας. Στην Θεσπρωτία, στην Ήπειρο ολόκληρη. Απευθύναμε ένα διάπλατο κάλεσμα σε όλους τους άλλους «τρελούς» σαν εμάς για το Θέατρο, να ετοιμάσουν μικρά σατιρικά μονόπρακτα. Αυτά, θα δένονταν σε μια ενιαία θεατρική παράσταση μέσω θεατρικών γεφυρών και ιντερμέδιων, γραμμένα και υλοποιημένα από την ομάδα μας. Η ανταπόκριση γιαυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα ήταν όχι μόνο άμεση αλλά και ενθουσιώδης, αποδεικνύοντας ότι στο χώρο χτυπά δυνατά η φλέβα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε πείσμα του κατευθυνόμενου θεάματος και του τηλεοπτικού υπνωτισμού.

Αν η περσινή θεατρική συνάντηση είχε τίτλο «Πάρτε Θέση» η φετινή συνάντηση τιτλοφορείται με το «Αυλαία και Πάμε» σε μια πορεία διασκέδασης και αισιοδοξίας.

Η θεατρική ομάδα «Ραφτανιτών» από τα Γιάννενα,  η θεατρική ομάδα «Ν.Ο.Θ.Α.» ( Νέα Ομάδα Θεάτρου Άρτας), η θεατρική ομάδα «Ρότα» από τα Γιάννενα, η θεατρική ομάδα του καλλιτεχνικού σωματείου «Αθεράπευτοι» από τα Γιάννενα, η θεατρική ομάδα  από τους Φιλιάτες «ΘΕ.Ο.ΦΙΛ», η θεατρική ομάδα  Ζίτσας «Επί σκηνής», η «Πειραματική  Σκηνή Ηγουμενίτσας», η Θεατρική Σκηνή Πάργας «Αυλαία»,  θα δεθούν από τη Θ.Ε.Α.Τ.Ο σε μια ενιαία παράσταση το Σάββατο 26 Νοέμβρη. Η παράσταση θα αρχίζει στις 8:15μμ, ενώ την προηγούμενη μέρα (Παρασκευή 25 Νοέμβρη) η αδελφική Θεατρική Ομάδα της Πάργας «Αυλαία», θα παρουσιάσει το έργο «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» στον ίδιο χώρο στις 9:00 μμ.

Η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. οφείλει να ευχαριστήσει τον ( Ο.Λ.ΗΓ) Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και ιδιαίτερα το Δήμο Σουλίου για την στήριξη της προσπάθειας. Καλεί δε όλους τους φίλους να πλαισιώσουν και αυτή την Θεατρική συνάντηση, που φέτος έχει Πανηπειρωτικό χαρακτήρα.

 

Παραμυθιά, 17/11/2011    

                                                       

Θ.Ε.Α.Τ.Ο.

www.theato.gr

 

 


 

 

 

αριθμός επισκεπτών
    --