Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

Τριήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ 24-25-26 Ιουνίου

 

O μορφωτικός Όμιλος Νέου Ψυχικού Μ.Ε.Ο σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΪΝΤΑ, θέλοντας να προωθήσει τον κινηματογράφο και την τεχνική του ξεκίνησε το εργαστήριο κινηματογράφου ΜΕΟ MOVIE  ACTION στον χώρο του συλλόγου 25ης Μαρτίου 19, Νέο Ψυχικό.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα σχέδια παραγωγής τους σε συνεργασία με τον επιβλέπων καθηγητή.  Στη διάρκεια του πρώτου μέρους του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και η καθεμία ανέλαβε την επεξεργασία κομματιού του σεναρίου.

Η θεωρία παρουσιάστηκε μέσα από μια σειρά διαλέξεων ενώ η πρακτική εφαρμογή είχε τον χαρακτήρα workshop εργαστηριακού μαθήματος ενώ παράλληλα με προβολές και κινηματογράφηση δημιουργούσαν και ανέπτυσσαν  την δική τους ιδέα. Με αφορμή  το εργαστήριο διοργανώνει τριήμερο φεστιβάλ στον χώρο του ΜΕΟ 

Εισηγητής και συντονιστής του Σεμιναρίου ήταν 

ο Παραγωγός-Σεναριογράφος – Σκηνοθέτης, Χρήστος Ν. Καρακάσης

Ιδρυτής της πολιτιστικής εταιρείας ΚΟΥΪΝΤΑ

Και της εταιρείας παραγωγής KOYINTA Production

 

Πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

  • 24 Ιουνίου, 2009 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 : Το Κινηματογραφικό Εργαστήριο του ΜΕΟ απονέμει τους τίτλους συμμετοχής στους σπουδαστές του και θα ακολουθήσει προβολή των κινηματογραφικών έργων των σπουδαστών ,και το μονόπρακτο του Τένεσι Γουίλλιαμς «Μίλα μου σαν την βροχή» Πρακτική στο Μάθημα Υποκριτική (θέατρο-Κινηματογράφος)Τους ρόλους ερμηνεύουν η Τζίνα Δημητροπούλου και ο Κωνσταντίνος  Γεραντώνης Υπεύθυνος Σκηνοθέτης Χρήστος Ν. Καρακάσης

  • 25 Ιουνίου, 2009 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30 : Ο Πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ,(Παραγωγός-Σκηνοθέτης) κος Ιωάννης Κασπίρης θα μιλήσει για «τα μονοπάτια της Επιστήμης» και θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του με θέμα το Διαδίκτυο Στο Επεισόδιο αυτό Ο Γιώργος Γραμματικάκης συνομιλεί με τον Χρίστο Παπαδημητρίου, γνωστό, ερευνητή στη πληροφορική, καθηγητή σε ένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου και της Αμερικής το Μπέρκλεϊ. Στην εκπομπή συζητούν και τολμούν συγκρίσεις της Ελληνικής Ακαδημαϊκής κοινότητας και της έρευνας με εκείνες της Αμερικής. Ο κ. Ι. Κασπίρης σκηνοθέτησε την διαδρομή του Ελευθέριου Βενιζέλου στην σειρά «Οι Μεγάλοι Έλληνες» καθώς και την σειρά της ΕΡΤ «Τα μονοπάτια της Επιστήμης».

  • 26 Ιουνίου, 2009 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30 : Ο κος Ηλίας Ιωσηφίδης, παραγωγός – σκηνοθέτης, θα μιλήσει για τις «αλήθειες της ζωής» μέσα από την δουλειάς του και θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ με αναφορά στον σημαντικότερο υγρότοπο της Ευρώπης, την Λίμνη Κερκίνη, όπου σπάνια και απειλούμενα πουλιά την χρησιμοποιούν ως μόνιμη ή προσωρινή κατοικία. Η Πολιτεία των Πουλιών απέσπασε το 1ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ και το Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Χαλκίδας.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.koyinta.gr

M.E.O. : 25ης Μαρτίου, 19, 154 51, Νέο Ψυχικό

Τηλ. 210 6714 603 (9:00 -14:00 & 17:00 – 20:00)

 

http://www.meoneopsixiko.gr/

 

 

 

αριθμός επισκεπτών
    --