Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΑΞΗ  (Μπέττυ Αρβανίτη)

  ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη

τηλέφωνο : 210-8838727

 

B΄ ΣΚΗΝΗ

 

« ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ  ΚΟΡΗ ΜΟΥ »

του ΄Αρνολτ Γουέσκερ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΠΕΜΠΤΗ 12  NΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Η θεατρική εταιρεία «ΠΡΑΞΗ» (Μπέττυ Αρβανίτη) παρουσιάζει στη Β’ ΣΚΗΝΗ του Θεάτρου της «ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ» το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Άρνολτ Γουέσκερ, «ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ», από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κυρίτση, μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου – Παγκουρέλη και με την Μάνια Παπαδημητρίου στο ρόλο της τραγουδίστριας Μέλανι.

 

Η Μέλανι, το μοναδικό πρόσωπο του έργου, είναι μια αναγνωρισμένη και πετυχημένη τραγουδίστρια με ένα πιστό κοινό που την ακολουθεί παντού. Σε όλη την διάρκεια του έργου γράφει στην κόρη της, μια επιστολή, συμβουλευτική επιστολή,  ευφάνταστη, ανατρεπτική, αιρετική, αυτοκριτική, αποκαλυπτική. Συγχρόνως, το ίδιο το γράμμα μετατρέπεται κάποιες στιγμές σε ένα εξομολογητικό παραλήρημα που περιγράφει της ενοχές που αισθάνεται η ίδια ως ανεπαρκής μητέρα…Έχει 6 μέρη και κάθε μέρος κλείνει μ΄ ένα τραγούδι (τα 6 τραγούδια έχει συνθέσει ειδικά για την παράσταση ο Πλάτων Ανδριτσάκης ).

 

Ο Αρνολτ Γουέσκερ έγραψε το έργο «Γράμμα στην κόρη μου» στα 1990. H παγκόσμια πρεμιέρα του έργου δόθηκε στη Σεούλ της Ν. Κορέας το 1992, από Κορεάτες καλλιτέχνες. Μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί ότι παίχτηκε σε 17 χώρες. Άλλα έργα του Γουέσκερ που έχουν παιχτεί στην Ελλάδα είναι ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ και ΟΙ  4 ΕΠΟΧΕΣ .

Ημέρες - Ώρες:  Τε: 20:00 (λαϊκή) Πε: 21:00 Πα: 21:00 Σα: 21:00 Κυ: 20:00

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Μετάφραση : Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη

Σκηνοθεσία : Βασίλης Κυρίτσης ►βιογραφικά στοιχεία

Σκηνικά – κοστούμια : Λαλούλα Χρυσικοπούλου

Μουσική : Πλάτων  Ανδριτσάκης

Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου

Αρνολτ Γουέσκερ ►Σημείωμα του σκηνοθέτη

     

Στο  ρόλο της  Μέλανι, η Μάνια Παπαδημητρίου  βιογραφικά στοιχεία

 

 

Μάνια Παπαδημητρίου


 

αριθμός επισκεπτών
    --