Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ

της Ελένης Δεληδημητρίου Τσακμάκη

 

Φίλοι Συμπατριώτες

Η παράσταση που θα παρακολουθήσετε σήμερα είναι μια προσπάθεια της Ελληνικής Θεατρικής Ομάδας Μονάχου, που δούλεψε με μεράκι για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Στην εποχή μας τα νέα ζευγάρια δε θέλουν πια τους ηλικιωμένους γονείς  ανάμεσα στα πόδια τους.

Πέρασαν εκείνα τα χρόνια όπου οι γονείς είχαν τον πρώτο λόγο μέσα στο σπίτι και ζούσαν όλοι μαζί.

Είναι λοιπόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη σημερινή κοινωνία.

Εμείς όμως με το έργο αυτό θέλουμε να στείλουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στους ηλικιωμένους πως η ζωή συνεχίζετε και η μοναξιά για να ξεπεραστεί θέλει παρέα.

 

 


  φωτογραφία από την παράσταση

 

Θα παιχτεί στις 23 Οκτωβρίου στις 17.00 η ώρα στο πνευματικό κέντρο της Ελληνικής εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο Μόναχο

     

Σκηνή 1η

Ο Κώστας, συνταξιούχος, είναι χήρος εδώ και είκοσι χρόνια.

Ο γιος και ο γαμπρός του Κώστα, συζητούν τι θα γίνει με το γέρο που δε χωράει πλέον πουθενά, ούτε στου ενός ούτε στου άλλου το σπίτι. Τελικά αποφασίζουν  να τον κλείσουν σε ένα γηροκομείο. Ο Κώστας όμως το αντιλαμβάνεται και παίρνει τα μέτρα του. Έτσι κάνει και το χατίρι της εγγονούλας του, της Αθανασίας, που του ζητάει επίμονα να της φέρει μια γιαγιά που της λείπει.

 

Σκηνή 2η

Η Σούλα, χήρα κι αυτή, έχει μια κόρη της παντρειάς αρραβωνιασμένη, την Κατερίνα. Η Σούλα  μια μέρα  δέχεται ένα τηλεφώνημα από ένα γνωστό της, τον Κώστα που της προτείνει να γνωριστούν καλύτερα. Η κόρη της τη συμβουλεύει να προχωρήσει και να ξαναφτιάξει την ζωή της, μια που και η ίδια θα παντρευτεί σύντομα και θα φύγει από το σπίτι.   

 

Σκηνή 3η

Η κόρη του Κώστα, η Βίκυ, έχει καλέσει τον αδερφό της, το Ζήση, να μιλήσουν για τον πατέρα τους που έχει αλλάξει η συμπεριφορά του και νομίζουν πως είναι άρρωστος. Αναστατώνονται όμως όταν εκείνος τους μιλάει για την Σούλα.

 

Σκηνή 4η

Η Σούλα περιμένει τον Κώστα στο σπίτι της. Εκείνος της υπόσχεται να την κάνει ευτυχισμένη και της περνά στο δάχτυλο ένα δαχτυλίδι αφού συμφώνησαν σε πολλά και πήραν την απόφαση να προχωρήσουν.

 

Σκηνή 5η

Ο Κώστας γυρίζει στο σπίτι του ενθουσιασμένος και τύφλα στο μεθύσι. Τραγουδάει χορεύει και τους ξυπνάει όλους. Εκείνος τους λέει πόσο χαρούμενος είναι που είπε το ΝΑΙ η Σούλα. Ο γαμπρός του Σπύρος υποψιάζεται πως θα τους φάει την περιουσία  η καινούργια “Μαμά” και προσπαθούν με τη Βίκυ να τον συνεφέρουν πριν κάνει καμμιά τρέλα.

 

Σκηνή 6η

Ο Κώστας και η Σούλα αποφασίζουν να φύγουν στην Ελλάδα και να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους στο σπίτι που ετοίμασαν στο Βόλο και εκεί στην πατρίδα που στερήθηκαν τόσα χρόνια, θα περιμένουν τα καλοκαίρια τα παιδιά τους. Θα ζήσουν έτσι χωριστά κι' αγαπημένοι όλοι.     

 

Παίζουν

Κώστας Παπαδόπουλος

Σούλα Ζαμάνη

Σπύρος Τάσιος

Ζήσης Βαλιώτης

Εύα Γρίβα

Κατερίνα Βισέρη

Ηλιάννα Μυλωνά

Λήδα Αθανασία Χάσκου

 

Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια

Κώστας Παπαδόπουλος

 

Σκηνικά

Στέφανος Στοίλας και Κώστας Παπαδόπουλος

 

Δ\ση Φωτογραφίας & Grafik desingn:

Γιάκης Γρηγόρης

 

 

 

αριθμός επισκεπτών
    --