Πολιτισμός

εκδηλώσεις

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Πρόσκληση

 

Στο πλαίσιο της σειράς των εκδηλώσεων που διοργανώνει

η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

σας καλούμε στην ομιλία της κυρίας Όλγας Παλαγγιά,

 καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ομιλία με θέμα  « Η Διώνη και οι Αθηναίοι» θα πραγματοποιηθεί,

την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 19:00

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

 

Ο προϊστάμενος της ΙΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

δρ. Κωνσταντίνος Λ. Ζάχος.

 Περισσότερα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων


Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

     Η κυρία Όλγα Παλαγγιά είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει ειδικευτεί στην αρχαία γλυπτική, με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη του Παρθενώνα και της τέχνης της Αρχαίας Μακεδονίας. Μέλος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως από το 2005, είναι αντεπιστέλλον μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Βερολίνου, εταίρος της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, επίτιμο μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής, της Society of Hellenic Studies (London), καθώς και της AIAC (Association Inernationale d Archeologie Classique) ASMOSIA (Association for the Study of Marble and Other Stones Used in Antiquity). Εργάστηκε στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον, στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, και στο Βρετανικό Μουσείο. Έδωσε σειρά διαλέξεων και μαθημάτων, κατόπιν προσκλήσεως στις ΗΠΑ από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής (2001) και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης (2005). Για τον ίδιο λόγο βρέθηκε στη Σουηδία κατόπιν προσκλήσεως της Σουηδικής Ακαδημίας, καθώς και στην Αυστραλία.

Κάτοχος της υποτροφίας εκατονταετηρίδος της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής έδωσε σειρά μαθημάτων και στην εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε πολλά διεθνή αρχαιολογικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διοργανώτρια η ίδια συνεδρίων αρχαιολογίας, έχει δώσει πλήθος αρχαιολογικών διαλέξεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

   αριθμός επισκεπτών
      --