Πολιτισμός

εκδηλώσεις

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

PRESS OFFICE

GEORGIOS VRYZALAS

Gögginger Str. 9

86159 Augsburg Germany

Tel.: +49(0)821-54 05 434

Fax: +49(0)821-31 74 094

Mobile: +49(0)178-48 98 071

http://www.panipirotiki.eu

e-mail: typos@panipirotiki.eu

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    

05-05.03.2010

Augsburg, Γερμανία

ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ
ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ

 

                    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας στην Κολωνία, το Σάββατο 27.02.2010, η Εκδήλωση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Κολωνίας που ήταν  αφιερωμένη στην 97η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

           Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης άνοιξε ο  Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Β. Ροκάς που αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας. Εκ μέρους του Ελληνικού Γενικού Προξενείου Κολωνίας χαιρέτισε η κα Β. Τσουραπά και εκ μέρους του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης απηύθυνε χαιρετισμό  ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Κωσταδήμας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, όπως το Β΄ Συνέδριο Ηπειρωτικής Νεολαίας Ευρώπης που θα γίνει το Μάϊο στη Φρανκφούρτη και το Γ΄ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης που θα γίνει στη Στουττγάρδη. Κατόπιν διάβασε χαιρετισμό του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης δρ. Ηλία Γαλανού,  ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνιζε: «Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού όλα αυτά που μας ενώνουν, όλα τα προτερήματα του Ελληνικού λαού που δια μέσω των αιώνων μάς άφησαν οι πρόγονοί μας». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας κ. Σ. Μπαμπαλίτης.

           Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σ. Σωτηρίου, καθηγητής στη Gesamtschule του  Krefeld. Τέλος τα παιδικά χορευτικά παρουσίασαν χορούς με δημοτικά τραγούδια απ΄όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα έκλεισε όπως πάντα το χορευτικό του συλλόγου με τραγούδια της Ηπείρου.

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκείου Κολωνίας κα Έ. Αθανασίου, η φιλόλογος καθηγήτρια κα Κ. Σιούλη, η υπάλληλος του Προξενείου κα Μ. Τρυφωνίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κολωνίας κ. Δ. Κωνσταντινίδης και εκπρόσωποι πολλών φορέων των ελληνικών συλλόγων Κολωνίας και της περιοχής.

Η βραδιά συνεχίστηκε με χορό και κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.

 

    

   Ο Γεν. Γραμματέας  της Ομοσπονδίας κ. Σ. Κωσταδήμας και πολύς χορός με κέφι

      Γεώργιος Βρυζάλας
Γραμματέας –Υπεύθυνος Τύπου

           

   αριθμός επισκεπτών
       --