Πολιτισμός

εκδηλώσεις


 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

PRESS OFFICE

GEORGIOS VRYZALAS

Gögginger Str. 9

86159 Augsburg – Germany

Tel.: +49(0)821-54 05 434

Fax: +49(0)821-31 74 094

Mobile: +49(0)178-48 98 071

http://www.panipirotiki.eu

e-mail: typos@panipirotiki.eu

05 - 21.03.2011

 

Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Στοκχόλμης

για την 98η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

     

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Στοκχόλμης, με την ευκαιρία της 98ης επετείου της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, που έγινε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011, στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου «Darin» στο Hallonbergen της Στοκχόλμης.

Την εκδήλωση άνοιξε o Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας και Τομεάρχης Βορείου Ευρώπης ως μέλος του  Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης,  κ. Γεώργιος Γιωτίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας τονίζοντας τους αγώνες των Ηπειρωτών για την απόκτηση της πολυπόθητης λευτεριάς. Χρειάστηκε, τόνισε, φιλοπατρία, ενότητα και συλλογική συνείδηση. Η απελευθέρωση της Πόλης των Ιωαννίνων, της πόλης των Τεχνών και των Γραμμάτων, της Πόλης των Ευεργετών και των Θρύλων, είναι σημείο αναφοράς για την ιστορία της Ηπείρου και της Ελλάδος γενικότερα. Είναι ιερό σύμβολο.

Συνεχίζοντας ευχήθηκε το παράδειγμα των προγόνων μας να καθοδηγεί τους Ηπειρώτες και γενικά όλους τους Έλληνες στον αγώνα ενάντια στον οποιονδήποτε κίνδυνο που απειλεί την ελευθερία της χώρας μας. Έδωσε, τέλος, ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα της ένωσης και ομόνοιας όλων μας ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι αυτοί κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.Μετά την ομιλία του Προέδρου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί ηπειρωτικοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Στοκχόλμης υπό την επίβλεψη του χοροδιδάσκαλου κ. Γιάννη Γρανούζη και ακολούθησε ηπειρώτικο γλέντι με τους αξιόλογους μουσικούς Αποστόλη Μετσοβίτη στο κλαρίνο, Γιώργο Καψάλη και Ραμόνα στο τραγούδι και Μιχάλη Πεξομάτη στην κιθάρα. 

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πάνω από 300 προσκεκλημένοι , ανάμεσά τους πολλοί Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων άλλων Συλλόγων και Φορέων της Στοκχόλμης καθώς και πολλοί επιχειρηματίες.

Φωτογραφίες και videos από την εκδήλωση   βρίσκονται στην Ιστοσελίδα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης  (www.panipirotiki.eu)  και στο ανανεωμένο link : ΄΄MEDIA GALLERY΄΄.

 

Το χορευτικό


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

  

Γεώργιος Βρυζάλας

Γραμματέας –Υπεύθυνος Τύπου

της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

   

   αριθμός επισκεπτών
       --