Πολιτισμός

εκδηλώσεις


 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

PRESS OFFICE

GEORGIOS VRYZALAS

Gögginger Str. 9

86159 Augsburg – Germany

Tel.: +49(0)821-54 05 434

Fax: +49(0)821-31 74 094

Mobile: +49(0)178-48 98 071

http://www.panipirotiki.eu

e-mail: typos@panipirotiki.eu

 

 

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΤΓΑΡΔΗΣ ΤΗΝ 97Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Με λαμπρότητα και μεγάλη επιτυχία γιόρτασε, το Σάββατο 20.02.2010, ο Σύλλογος της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Στουτγάρδης και Περιχώρων τα 97 χρόνια από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κος Σωτήριος Βασιλείου  απηύθυνε χαιρετισμό, προς  τους 600 περίπου  παρευρισκόμενους στην αίθουσα, αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία της Ημέρας και  σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και πλήρωσαν με τη ζωή τους την πολυπόθητη για εμάς σήμερα ελευθερία. Τόνισε ότι αποτελεί χρέος μας οι παλιοί να θυμούνται και οι νέοι να μαθαίνουν την μεγάλη ιστορία μας, τα ήθη, τα  έθιμα και την πλούσια κληρονομιά του Τόπου μας.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε χαιρετισμός του νέου Προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Δρ. Ηλία Γαλανού.

 

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Τσουλουλής Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Αθανασίου Bietigheim-Bissingen, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης κα  Μ. Κεμεντζετζίδου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Αδελφότητας  κος Γ. Κομίνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Βάδης – Βυρτεμβέργης κος Ι. Καρακώστας, ο επιχειρηματίας κος Γ. Βρακάς ο οποίος ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια του Συλλόγου, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πολλοί άλλοι.

 

Ο κόσμος διασκέδασε με το Συγκρότημα του γνωστού κλαρινίστα Θανάση Αθανασίου με τους πασίγνωστους καλλιτέχνες από την Ελλάδα Αποστόλη Μετσοβίτη στο κλαρίνο και Κώστα Τζίμα  στο τραγούδι, έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησαν η χορευτική ομάδα του Ηπειρωτικού Συλλόγου του Bietigheim – Bissingen το "Σούλι" καθώς και οι δύο χορευτικές ομάδες της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Στουτγάρδης και Περιχώρων οι οποίες παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.

  

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

Γεώργιος Βρυζάλας

Γραμματέας –Υπεύθυνος Τύπου

  

   αριθμός επισκεπτών
       --