Πολιτισμός

εκδηλώσεις


  

Κολωνία - Τορόντο, 20.03.2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  

ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ

 

  Κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο Τορόντο του Καναδά, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου είχε επαφή με τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Καναδά κ. Κώστα Μάντζιο και τον πρόεδρο του Ηπειρώτικου Συλλόγου Τορόντο κ. Παύλο Νιτσοτόλη.

Ο κ. Δήμου αφού άκουσε από τους εκπροσώπους των ηπειρωτικών φορέων του Καναδά για τα δρώμενα του Ηπειρωτικού Συλλόγου Τορόντο και την επαναδραστηριοποίηση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Καναδά, έκανε πλήρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Παγκοσμίου Συμβουλίου. Κυρίως  δε έκανε ενημέρωση για το Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας που ακόμη δεν έφθασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα δηλ. να το επισκέπτονται Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες απ' όλο τον κόσμο. Τους παρακάλεσε να κινητοποιηθούν και να στείλουν φέτος περισσότερους νεολαίους από τον Καναδά. Επίσης τους ενημέρωσε και για το Β΄ Παγκόσμιο Συνέδριο που θα λάβει χώρα στα Γιάννινα το καλοκαίρι.

Τέλος έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα της προσέλκυσης της Ηπειρωτικής Νεολαίας και όλοι συμφώνησαν ότι αυτό είναι ένα θέμα άμεσης προτεραιότητας που απασχολεί και θα απασχολεί όλες τις ηπειρωτικές οργανώσεις .

 


(από αριστερά) ο κ. Παύλος Νιτσοτόλης πρόεδρος Ηπειρώτικου Συλλόγου Τορόντο,
ο  πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου κ. Χρυσόστομος Δήμου και
ο κ. Κώστας Μάντζιος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Καναδά.

 
 

Σπύρος Κωσταδήμας

Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας 

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

   

ΠΣΗΕ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, Oberstr. 117, 51149 Köln / Germany,   

E-Mail: typos@panipirotiki.eu

Tel.: 0049 (0) 2203/ 1 4357,  

Fax: 0049(0) 2203 181577,     

Mobil: 0049(0)171-5374527

www.world-epirotes.org

     

   αριθμός επισκεπτών
       --