Πολιτισμός

"εκθέσεις"


 
  

Δεύτερη World Art Vision, Βαρκελώνη 19 Μαΐου- 5 Ιουνίου 2011-05-08

Η Real Círculo Artístico de Barcelona διοργανώνει μια έκθεση σύγχρονης τέχνης.

 

60 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα εκθέσουν στην δεύτερη World Art Vision. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2011 και θα πραγματοποιηθεί στο Círculo Artístico de Barcelona (Royal Artistic Circle), που βρίσκεται στην περιοχή Barrio Gotico της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Για 18 ημέρες οι καλλιτέχνες θα εκθέσουν περισσότερα από 150 έργα τέχνης που περιλαμβάνουν πινάκες, γλυπτά, φωτογραφίες, εκτυπώσεις, εγκαταστάσεις, βίντεο και ψηφιακές εικόνες. Η έκθεση θα εμπλουτιστεί από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων όπως παρουσιάσεις, συναυλίες και ομιλίες.

Η Βαρκελώνη των 1,6 εκατομμύριων κάτοικων έχει πλούσια πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή όχι μόνο χάρη στις γκαλερί και τα μουσεία της που έχουν αφιερώσει την ενεργεία τους στην σύγχρονη τέχνη αλλά και χάρη στα πανεπιστήμια και τους λογοτεχνικούς και καλλιτεχνικού κύκλους με ιστορική σημασία που υπάρχουν σε αυτή. Για τον λόγο αυτό το 1881 ιδρύθηκε το Real Círculo Artístico στο όποιο ακόμα συμμετέχουν εκατοντάδες μέλη και στεγάζεται στους διάδρομους των επάνω οροφών του πολύτιμου Palau Pignatelli που στεγάζει επίσης και  μουσείο του Salvador Dalì. Η περιοχή του Barrio Gotico της γνωστής γοτθικής συνοικίας που περιλαμβάνει τον καθεδρικό ναό, το μουσείο του Πικάσο και την Rambles ανακηρύχτηκε πρόσφατα η περιοχή με την μεγαλύτερη επισκεψιμοτητα σε όλη την Ισπανία.

Η Barcelona exhibition έχει ως στόχο την άμεση προώθηση των καλλιτεχνών χωρίς την παρουσία μεσολαβητών όπως οι γκαλερί και την ευκαιρία να γνωρίσουν τους άλλους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος και θα παραστούν στην έκθεση, καθώς επίσης και συλλέκτες, κριτικούς και λοιπούς επισκέπτες.

Η λίστα των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στην έκθεση είναι διαθέσιμη στο www.world-art-vision-news.com

Οι έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν  είναι: οι Μαίια  ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ, Ανδρέας ΔΕΒΕΤΖΗΣ, Παρασκευή ΓΑΡΔΕΛΗ, Εύα ΔΙΒΑΡΗ, Μαρία ΑΡΓΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Ημερολόγιο παράλληλων εκδηλώσεων

·    17 Μαΐου  Δελτίο τύπου 12:30 μμ Salón de los Atlantes

·    19 Μαΐου  Εγκαίνια 7:30 μμ

·    20 Μαΐου  Δείπνο καλλιτεχνών, 9 pm Restaurant at the Reial Cercle Artistic

·    21 Μαΐου   Προβολή βίντεο της συνεντευξης "Los Fridos", που πραγματοποιήθηκε το 2008 κατά το WAV Cancun – από τον  Danish Saroee, 6 μμ Salón de los Atlantes

·    23 Μαΐου Κονσέρτο από τον πιανίστα Ernest So, 6 μμ Salón de los Atlantes

·    24 Μαΐου  Κονσέρτο από τον πιανίστα Ernest So, 6 μμ Salón de los Atlantes

·    25 Μαΐου  Συνάντηση με τον Fabrizio Pivari - Art & Artworks - "Για την προώθηση της τέχνης στο διαδίκτυο", 6 μμ Salón de los Atlantes

·    26 Μαΐου  Κονσέρτο από τον πιανίστα Ernest So, 6 μμ Salón de los Atlantes

·    4 Ιουνίου ομιλία του Maurizio Vanni – Διευθυντή  Lu.C.C.A. Museum: «Η ψυχή των πραγμάτων: ο καλλιτέχνης, ο κριτικός και οι 5 αισθήσεις» 6 μμ Salón de los Atlantes

EVA DIVARI  eva.divari@gmail.com   www.evadivari.gr mob:+306977431680

Ώρες λειτουργιάς:

11πμ-2 μμ και 4μμ -8μμ

Κλειστά Κυριακή απόγευμα

Εισιτήρια

Κανονικό € 4

Μαινόμενο € 2,5

(μαθητές-φοιτητέςς με ισχύουσα κάρτα και αν των 65)

 

Περισσότερες πληροφορίες για δημοσιογράφους παρακαλώ απευθυνθείτε στο γραφείο τύπου

Studio Abba - info@studioabba.com - www.studioabba.com  

Trazos Marketing – info@trazosmarketing.com - www.trazosmarketing.com/index.html

info@world-art-vision.com  www.world-art-vision.com

   

Εύα Διβάρη - Πρόσκληση

    

αριθμός επισκεπτών
    --