Πολιτισμός

"εκθέσεις"


Ρουμπίνα Σαρελάκου

Ζωγραφική

 

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία

 

Ομιλητές:

Άννα Δερέκα, ποιήτρια, δημοσιογράφος

Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου, συγγραφέας, δοκιμιογράφος

     

Όλες οι ομιλίες σε 7 video►

     

Κρήτη, ένα άλλο ταξίδι...

μέσα από την εικαστική ματιά

της Ρουμπίνας Σαρελάκου

 

 

Η ζωγράφος – χαράκτρια Ρουμπίνα Σαρελάκου ολοκληρώνοντας τον κύκλο «Κρήτη», γίνεται κήρυκας ενός άλλου ταξιδιού μέσα από τα βλέμματα, τους ήχους, τις κινήσεις των ανθρώπων της Κρητικής γης, σμίγοντας το τώρα με το παρελθόν μέσα από τα αρχαιολογικά σπαράγματα του νησιού.

 

Πρώτος σταθμός ήταν το ιερό νησί Πάτμος, προσκεκλημένη της Ιεράς Μονής, για να ακολουθήσει το Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη, η αίθουσα τέχνης «έβδομη όψη» στα Χανιά, το Αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων και ο Αρχαιολογικός χώρος στα Άπτερα στην πανσέληνο του Ιουλίου. Ένας ιδιαίτερος συνδιασμός ζωγραφικής, βίντεο, μουσικής και λόγου. Ύστερα ο Πολυχώρος «Απόλλων» της Νομαρχίας του Πειραιά και τώρα τα Γιάννενα, Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, όπου το άρωμα της Κρήτης θ’ ανταμώσει με την ξεχωριστή πνευματικότητα που αποπνέει αυτός ο τόπος!

 

Η Ρουμπίνα Σαρελάκου μεταξύ άλλων αναφέρει…

 

Επώνυμοι και ανώνυμοι καλλιτέχνες μα και άνθρωποι απλοί στην γη της Κρήτης ξέρουν καλά ότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα, αλλά όμως, έχει ανάγκη από την ταυτότητα για να την παραδώσουν στα παιδιά τους. Τούτη την μυστήρια αφοσίωση, το υπέρτατο μα ταπεινό γι’ αυτούς χρέος, ευχήθηκα να μπορέσω να καταγράψω μέσα από τη μορφή τους, μέσα από το βλέμμα τους, μέσα από τους ήχους τους, την κίνησή τους, εκεί που πηγάζει η ουσία της ζωής μας. Εκεί που η λύρα, το μαντολίνο και ο ασκός πριν προλάβουν ν’ αποχαιρετήσουν τον ήλιο, τον καλοδέχονται σαν να μη πέρασε ούτε μια στιγμή…

 

Διάρκεια έκθεσης 10 Μαΐου - 20 Ιουνίου 2010


η πρόσκληση της έκθεσης


ROSS DAILY Ρουμπίνα Σαρελάκου

Από την έκθεση ζωγραφικής με θέμα την Κρήτη, στον Πολυχώρο Απόλλων

Περισσότερα για την καλλιτέχνιδα

   

αριθμός επισκεπτών
    --