Πολιτισμός

"χορός"


 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

GEORGIOS VRYZALAS

Gögginger Str. 9

86159 Augsburg Germany

Tel.: +49(0)821-54 05 434

Fax: +49(0)821-31 74 094

Mobile: +49(0)178-48 98 071

http://www.panipirotiki.eu

e-mail: typos@panipirotiki.eu

 

18 - 03.06.2010

Augsburg, Γερμανία

                  

Στο  24ο Φεστιβάλ των Θρακιωτών Ευρώπης το μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης  κ. Ευάγγελος Ντέμος

 

        Στο  24ο Φεστιβάλ που ήταν αφιερωμένο στα Ελευθέρια της Θράκης και το οποίο  διοργάνωσε στο Αμβούργο η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης σε συνεργασία με τον τοπικό Θρακικό Σύλλογο έλαβε μέρος το μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Αμβούργου κ. Ευάγγελος Ντέμος.

 

Τη λαμπρή αυτή εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θρακιωτών Αμβούργου κ. Παναγιώτης Κετεσίδης και εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας χαιρέτισε ο κ. Ντέμος ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι: ΄΄Εκδηλώσεις σαν αυτές αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για μας τους απόδημους καθώς  οι εθνικοτοπικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, με κάθε τρόπο,  έχουν υποχρέωση να μεταφέρουν στη νεότερες γενιές την πολιτιστική κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοί  μας΄΄.

Άξια ιδιαίτερης  μνείας είναι  η επιβλητική είσοδος στην αίθουσα των εκδηλώσεων των σημαιοφόρων των Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης από τις Βρυξέλλες μέχρι το Μόναχο και από τη Στουτγάρδη μέχρι το Βερολίνο.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της Θράκης.

 Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος και χαιρέτισαν μεταξύ των άλλων η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΄Εβρου κ. ΄Ολγα Ρενταρή-Τέντε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτης Ξενίδης. Επίσης τίμησαν τις εκδηλώσεις ο Γραμματέας του Τομέα Αποδήμου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Κων. Τάτσης και ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης   και μέλος του ΣΑΕ – Ευρώπης κ. Ιωάννης Επιτροπάκης.    

 

Την Κυριακή, 23 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμβούργου. Την Δοξολογία τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος και Πρωτοπρεσβύτερος  κ. Γεώργιος Μάνος  παρουσία των μελών των  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης και του Θρακικού Συλλόγου Αμβούργου καθώς και πλήθους καλεσμένων.

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Ο κ. Ευάγγελος Ντέμος απευθύνει χαιρετισμό
 

Γεώργιος Βρυζάλας

Γραμματέας –Υπεύθυνος Τύπου

   

αριθμός επισκεπτών
    --