Πολιτισμός

"χορός"

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/2/2009

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική  οργάνωση των Ηπειρωτών που έχει στην δύναμή της  400 οργανώσεις που εκπροσωπούν 600.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, διοργάνωσε την ετήσια καθιερωμένη πανηγυρική  πολιτιστική της εκδήλωση

«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» 

την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.

Η εκδήλωση την οποία τίμησαν  με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και η πολιτική ηγεσία του τόπου με την ηπειρωτική Α’ βάθμια  και Β’ βάθμια  αυτοδιοίκηση, φέτος ήταν αφιερωμένη στην Ηπειρωτική Στέγη.

Εκατό περίπου χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την χώρα συμμετείχαν στην εκδήλωση και αποτελούνται κυρίως από νέους και παιδιά, ηπειρωτόπουλα, μαζί με σολίστες της Ηπειρωτικής παραδοσιακής μουσικής, που συνόδευσαν κορυφαίοι Ηπειρώτες τραγουδιστές και παρουσίασαν ένα τρίωρο υπερθέαμα, που ανέδειξε την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.

Η προσέλευση των συμπατριωτών μας και φίλων της Ηπείρου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κατακλύζοντας για άλλη μια φορά τις κερκίδες του Σταδίου.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης επιβραβεύθηκαν ηπειρωτικοί φορείς και πρόσωπα για την προσφορά τους.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν  η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου και ο Δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς.

Η είσοδος στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη.

 

Video ανεβασμένα στο site You Tube

Σημείωμα σύνταξης: Για να δείτε χωρίς διακοπές τα video, περιμένετε να φορτωθεί αρκετά (κόκκινη ανοιχτόχρωμη γραμμή), πατώντας την παύση (ΙΙ).
Πατώντας το εικονίδιο  HQ  → Watch in high quality έχουμε καλλίτερη εικόνα. Βρίσκεται κάτω δεξιά της προβολής, δίπλα στον ήχο.

Πανοραμική φωτογραφία του Σταδίου

Φωτογραφίες από την εκδήλωση


αριθμός επισκεπτών
    --