Πολιτισμός

"χορός"

 

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΣΕ

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ

 

Μεγαλειώδης για άλλη μια φορά, υπήρξε η κοπή της πίτας του Ηπειρώτη στο κατάμεστο από χιλιάδες Ηπειρώτες και φίλων της Ηπείρου,  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στις 7/2/10 και η οποία αποτέλεσε ένα στη κυριολεξία δοξαστικό για την Ήπειρο, την Ηπειρώτισσα γυναίκα στην οποία ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση, και η προσφορά της.

Σ’ αυτό το πανηγυρικό και φαντασμαγορικό αντάμωμα, παρόμοιο του οποίου δεν βρίσκει κανείς αλλού και όπου με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων  των πολυάριθμων χορευτικών  και εξαίρετων καλλιτεχνών  και μουσικών, ξεδιπλώθηκε μέρος της πλούσιας Ηπειρωτικής Παράδοσης.

Η παρουσία άλλωστε του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια  ιδιαίτερα λάμπρυνε την εκδήλωση, ενώ πρωτοφανής υπήρξε και η προσέλευση προσωπικοτήτων,  του πολιτισμού και κυρίως  του δημόσιου βίου της χώρας, όπως Υπουργοί, Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι κλπ.

Κατά την καθιερωμένη σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε. κ. Κώστας Αλεξίου, αφού επεσήμανε την ελπιδοφόρα παρουσία των νέων που κατέκλυσαν τις κερκίδες, αναφέρθηκε κυρίως στην Οδύσσεια  της απόκτησης Πολιτιστικού Κέντρου με παραχώρηση από την Πολιτεία, ικανού να ανταποκριθεί στις πολιτιστικές  ανάγκες της Συνομοσπονδίας και των εκατοντάδων οργανώσεών της. Επίσης υπογράμμισε της επανελλημένες παλινωδίες της Πολιτείας, όπως και στην τελική παραχώρηση προ 14 ετών οικοπέδου, όπου πάλι με ευθύνη της ίδιας  δεν δύναται ακόμη η ΠΣΕ  να αξιοποιήσει, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρέμβαση για οριστική λύση. Ακόμη ο κ. Αλεξίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αφορούν την Ηπειρο, όπως η καθυστέρηση υλοποίησης του Δυτικού οδικού άξονα,  η αναστολή του σχεδιασμού της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα, η διογκούμενη ανεργία των νέων, η οπισθοδρόμηση στην ανάπτυξη και η αναβολή έργων του ΕΣΠΑ.

Επακολούθησε απονομή διακρίσεων σε Ηπειρώτισσες  και Ηπειρωτικές  γυναικείες  οργανώσεις που επιβραβεύτηκαν για την προσφορά τους σε κοινούς με την Συνομοσπονδία στόχους.

Από πλευράς διοργάνωσης η διεξαγωγή υπήρξε από κάθε πλευρά άψογη,  το κύριο βάρος της οποίας είχε αναλάβει ο Γεν. Γραμματέας κ. Ιπποκράτης Κατσένης.  Στην όλη παρουσίαση συνέβαλε πανθομολογούμενα  και η συμμετοχή των δύο παρουσιαστών και συμπατριωτών μας   δημοσιογράφων  Μαρίνας Τζόκα και Γιώργου Αμυρά, που θέρμαναν την ατμόσφαιρα και  οι οποίοι  με το μπρίο και τις εύστοχες  επισημάνσεις  τους προκάλεσαν συχνά και  παρατεταμένα  χειροκροτήματα των χιλιάδων θεατών.

Σημειώνεται τέλος πως η όλη εκδήλωση είχε ως αποκλειστικό χορηγό την MARFIN EGNATIA BANK.  

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Video από την εκδήλωση ανεβασμένο στο  YouTube

Σημείωμα σύνταξης: Για να δείτε χωρίς διακοπές το παρακάτω video, περιμένετε να φορτωθεί αρκετά (κόκκινη ανοιχτόχρωμη γραμμή), πατώντας την παύση (ΙΙ).
Πατώντας το εικονίδιο  HQ  → Watch in high quality έχουμε καλλίτερη εικόνα. Βρίσκεται κάτω δεξιά της προβολής, δίπλα στον ήχο. Μπορείτε επίσης να δείτε το video σε ολόκληρη την οθόνη, πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο, κάτω δεξιά της προβολής. Αν πατήσετε το εικονίδιο You Tube (κάτω δεξιά της προβολής) μεταφέρεστε για να δείτε το video σε μεγέθυνση.

  Ολόκληρη η λίστα «Η Πίτα του Ηπειρώτη» στο YouTube

Στιγμιότυπα μόνον από την εκδήλωση.

Υπάρχουν 12 video από την περσινή εκδήλωση και θα τα βρείτε στη λίστα

«Η Πίτα του Ηπειρώτη»

 
Η αφίσα της εκδήλωσης 07-02-2010Φωτογραφίες από την εκδήλωσηΠανοραμική φωτογραφία 2009αριθμός επισκεπτών
    --