Πολιτισμός

"χορός"

Θέατρο "Δόρα Στράτου"

Μαθήματα χορού

 

 

ΣΧΟΛΗ  ΧΟΡΟΥ

 

Μαθήματα για ενήλικες - Ελληνικοί χοροί

30 τμήματα, για αρχάριους και για προχωρημένους. Ιδιαίτερα μαθήματα μετά από συνεννόηση. Δάσκαλοι με πολυετή εμπειρία και εκατοντάδες παραστάσεις στο ενεργητικό τους. Διδάσκονται οι πιο διαδεδομένοι χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, στη γνήσια μορφή τους. Χωριστά τμήματα ποντιακών και κρητικών χορών.

 

Μαθήματα για παιδιά - Ελληνικοί χοροί

Κάθε Κυριακή πρωί, 3 τμήματα για παιδιά κάθε ηλικίας. Διδάσκουν χορεύτριες του Θεάτρου με πολυετή εμπειρία σε παραστάσεις και σε διδασκαλία.

 

Σεμινάρια για προχωρημένους - Κάθε είδος χορού

Με εισηγητή τον πλέον ειδικό για το εκάστοτε θέμα, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Γίνεται πρακτική διδασκαλία και αναπτύσσεται το θεωρητικό υπόβαθρο. Κυριακή απόγευμα, στην μεγάλη κλειστή αίθουσα στο Λόφο Φιλοπάππου.

 

Εντατικά σεμινάρια στα αγγλικά - Ελληνικοί χοροί

Μία εβδομάδα το καλοκαίρι, ή μετά από συνεννόηση.

 

Στη μεγάλη κλειστή αίθουσα στον πευκόφυτο Λόφο Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη. Μετρό Πετράλωνα ή τρόλεϊ 15. Ανετος χώρος στάθμευσης.

Η κάθε σειρά μαθημάτων διαρκεί ένα τρίμηνο. Τα τρίμηνα αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, του Ιανουαρίου και του Απριλίου αντίστοιχα. Στο τέλος του κάθε κύκλου χορηγείται βεβαίωση.

Οι μαθητές έχουν έκπτωση στις εκδόσεις του Θεάτρου (CD, DVD, βιβλία κλπ.) και στις παραστάσεις του, και παρακολουθούν παράλληλα τις άλλες δραστηριότητες.

 

Μουσικοκινητική Αγωγή Orff

Κάθε Δευτέρα απόγευμα. Απευθύνονται ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικούς.

 

Παραδοσιακό κέντημα

Διδάσκονται βελονιές από τη μοναδική σε μέγεθος και πλούτο συλλογή του Θεάτρου.

 

Διαλέξεις για όλους - Κάθε είδος χορού

Ζωντανές παρουσιάσεις θεμάτων, με συνδυασμό ομιλίας, προβολής, επίδειξης χορού και συζήτησης. Εχουν γίνει 250 διαλέξεις μέχρι σήμερα, με ισάριθμους ομιλητές.

 

Στην αίθουσα σεμιναρίων, Σπίτι του Χορού, οδός Σχολείου 8 στην Πλάκα. Μετρό Σύνταγμα, Ακρόπολη ή Μοναστηράκι.

 

Σεμινάρια και διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού

 

Οι καθημερινές παραστάσεις, τα μαθήματα και οι εκδόσεις βασίζονται σε προγράμματα εθνογραφικής και ιστορικής έρευνας με επιστημονική μεθοδολογία.

 

Αθήνα Οκτώβριος 2009

 

Ζητήστε να σας ταχυδρομηθούν έντυπα δωρεάν.

 

Πληροφορίες:  στα γραφεία  τηλ. 210 324 4395 και 210 324 6188  ώρες 10:00-15:00, και στο Θέατρο τηλ. 210 921 2866,  ώρες 17:00-22:00

 

mail@grdance.org

www.grdance.org

 

αριθμός επισκεπτών
    --