•                

  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ              

   

  Ιωάννινα, 02.04.2014     

   

    

  Εγκαινιάστηκε το Υπνωτήριο Αστέγων

  Μία ακόμη σημαντική δομή ολοκλήρωσε και θέτει σε λειτουργία ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών.

  Πρόκειται για το Υπνωτήριο Αστέγων, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα και από τη Δευτέρα θα φιλοξενεί τους πρώτους συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα εξεύρεσης στέγης.

  Οι εγκαταστάσεις του ΚΕΚΩΠ ανακαινίστηκαν πλήρως και διαμορφώθηκαν έντεκα δωμάτια, με 22 συνολικά κλίνες για τη φιλοξενία αστέγων.

  Για το αποτέλεσμα αυτό, συνεργάστηκαν η ΔΗΑΝΕΤΑΙ στην οποία ανήκει το ΚΕΚΩΠ, ο ΟΚΠΑΠΑ και οι υπηρεσίες του Δήμου.

  «Είναι ένας ακόμη κρίκος στην κοινωνική αλυσίδα που δημιουργεί ο Δήμος Ιωαννιτών προκειμένου να ανταποκριθεί σε ανάγκες που απορρέουν από την οικονομική κρίση» υπογράμμισε στην ομιλία του, κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

  Ο δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο, την Διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΚΠΑΠΑ για το έργο που έχουν κάνει αλλά και για τις κοινωνικές δυνάμεις που έχουν κινητοποιήσει με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σήμερα ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης στο οποίο μετέχουν πολλοί φορείς της πόλης.

  «Στον χώρο αυτό διασφαλίζουμε συμπολίτες μας που ζουν στην απόλυτη ένδεια. Είναι μια υποχρέωση όλων μας Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση του σχεδιασμού μας, ο οποίος είχε στο επίκεντρο τον άνθρωπο», κατέληξε ο κ. Φίλιος.

  Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης τόνισε ότι η συγκεκριμένη δομή ήταν απολύτως αναγκαία καθώς μέχρι σήμερα ανάγκες άστεγων συμπολιτών αντιμετωπίζονταν με αποσπασματικό τρόπο.

  «Λειτουργήσαμε με όραμα αλλά και με σχέδιο. Καμία ενέργειά μας δεν ήταν ανεξάρτητη ή μεμονωμένη αλλά εντάσσονταν σε έναν προγραμματισμό με στόχο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προστασίας. Ο σχεδιασμός αυτός ολοκληρώνεται και είμαι βέβαιος ότι τη νέα δημοτική περίοδο θα συνεχίσουμε με την υλοποίηση νέων δράσεων», επεσήμανε ο κ. Τσουμάνης.

  Το έργο που έχει επιτευχθεί στον τομέα της κοινωνικής προστασίας εξήρε ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν ευαίσθητο τομέα, στον οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και τα επόμενα χρόνια.

  «Επί τρία χρόνια έγινε μία συστηματική δουλειά σε έναν τομέα αιχμής. Κι ήταν απαραίτητο να γίνει καθώς ένα ανάλγητο κράτος παρέδωσε την κοινωνική πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την οποία όμως περιέκοψε πολύ σημαντικούς πόρους. Οι κοινωνικές δομές οργανώθηκαν με φιλότιμες προσπάθειες, με σχέδιο και με μεθοδικότητα. Έτσι παραδίδεται ένα ακόμη σημαντικό έργο. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Οργανωμένα και συστηματικά για την επόμενη μέρα. Την ευαισθησία μας την αποδεικνύουμε έμπρακτα», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

   


   

   
   

     

   
          αριθμός επισκεπτών