•                

  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ              

   

  Ιωάννινα, 15.05.2014     

   

    

  Στο χάρτη των υδατοδρομίων της χώρας και τα Ιωάννινα


   

  Ένα βήμα πριν τις τελικές αδειοδοτήσεις ώστε να εντάξει και τα Ιωάννινα στους προορισμούς της, βρίσκεται η εταιρία Hellenic Seaplanes, η πρώτη εταιρία υδροπλάνων στην Ελλάδα που θα πραγματοποιεί προγραμματισμένες και ναυλωμένες πτήσεις.

  Ο Πρόεδρος της εταιρίας Νικόλαος Χαραλάμπους και διευθυντικά στελέχη επισκέφθηκαν σήμερα τα Γιάννινα, όπου είχαν συνεργασία με τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα και συζήτησαν τα επόμενα βήματα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίου.

  «Το Δημοτικό μας Συμβούλιο είχε λάβει σχετική απόφαση και τώρα βρισκόμαστε στις τελικές συζητήσεις. Είναι χαρά μας γιατί επανέρχεται μία λειτουργία στη λίμνη, μία δραστηριότητα που θα λειτουργήσει θετικά και για την τοπική κοινωνία και για τον τουρισμό. Τα Γιάννενα μπαίνουν και πάλι στο χάρτη των υδατοδρομίων της χώρας. Το υδροπλάνο είναι ένα μέσο εύκολο, φτηνό και ευχάριστο», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.


   

  Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, σημείωσε ότι πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία που θα λειτουργήσει θετικά για τον τουρισμό της περιοχής και θα συμβάλλει στην αύξηση των επισκεπτών.

  Ο κ. Χαραλάμπους από την πλευρά του, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον Δήμο Ιωαννιτών για τη συνεργασία που είχε μέχρι σήμερα και επεσήμανε ότι πρόθεση της εταιρίας είναι να ολοκληρώσει τις διαδικασίες στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

  «Τα υδροπλάνα επανέρχονται στην πόλη των Ιωαννίνων. Αυτή τη φορά έχουμε ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη στήριξη και την ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι την επόμενη τουριστική σεζόν θα έχουμε διασυνδέσει τα Γιάννινα με δεκάδες προορισμούς της χώρας ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό κομμάτι», σημείωσε ο κ. Χαραλάμπους.

  Οι πτήσεις θα διαρκούν όλο το χρόνο και θα γίνονται σε ημερήσια βάση.

   

  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


   

  Λίγες ώρες πριν πέσει η προεκλογική αυλαία, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος καυτηρίασε την συνεχή υποσχεσιολογία στην οποία έχει επιδοθεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

  Απαντώντας δε στις επικρίσεις ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια δεν έγινε τίποτα παρέπεμψε στους δημόσιους απολογισμούς της δημοτικής αρχής.

  «Μπορούν να υπόσχονται τα πάντα. Υπόσχονται ακόμη ότι θα παρατείνουν τις συμβάσεις στους πενταμηνίτες της κοινωφελούς εργασίας, όταν γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

  Υπόσχονται ότι θα τοποθετήσουν ηχητικά σήματα στις διαβάσεις για τους κωφούς. Τα ηχητικά σήματα είναι για τους τυφλούς… Η πόλη δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες», τόνισε ο δήμαρχος.

  Ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι σήμερα έκλεισε ο ισολογισμός της ΔΕΥΑΙ και η επιχείρηση μετά από πολλά χρόνια έχει κέρδη που ανέρχονται στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν σε έργα ενώ στο εξής η ΔΕΥΑΙ θα αποπληρώνει μόνη της τις τοκοχρεολυτικές δόσεις από τα δάνεια των παρελθόντων ετών.

   


   

   

   

                                                                                                

     

   
          αριθμός επισκεπτών