•               

  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ              

   

  Ιωάννινα, 22.05.2013     

   

      

  Βραβεύτηκαν οι μαθητές που αρίστευσαν στην ανακύκλωση

  Παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, του αντιδημάρχου Θωμά Μπέγκα και του Προέδρου της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Παναγιώτη Μούργου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κατά την οποία βραβεύθηκαν οι μαθητές των σχολείων που είχαν πρωτεύσει στο διαγωνισμό που έγινε.

  Η συμμετοχή των μαθητών κι αυτή τη φορά ήταν εντυπωσιακή και αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τη στήριξη και την προώθηση της ανακύκλωσης ώστε να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

  Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος απευθυνόμενος στους μαθητές των τριών τμημάτων σχολείων της πόλης, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών τους συνεχάρη και τους παρότρυνε να συνεχίσουν την προσπάθεια. «Αν θέλουμε να ζούμε σε μία πιο όμορφη πόλη, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να μειώσουμε το κόστος για τη διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να μάθουμε όλοι να ανακυκλώνουμε. Το μήνυμα αυτό πρέπει να το περάσουμε σε όλη την κοινωνία και τα παιδιά είναι αυτά που μπορούν να παροτρύνουν και τους μεγάλους. Εσείς θα κληρονομήσετε την πόλη, είναι δικιά σας, κάντε την πιο όμορφη και καλύτερη. Με την ανακύκλωση κερδίζει σε ποιότητα και πολιτισμό», τόνισε ο Δήμαρχος.

  Ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ευχαρίστησε τους μαθητές για την μεγάλη συμμετοχή κι ανταπόκριση και υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της ανακύκλωσης παραμένει κυρίαρχη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. «Για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού είναι καθοριστικής σημασίας η συμμετοχή των μαθητών. Είναι απαραίτητη η δική τους συμβολή», υπογράμμισε ο κ. Μπέγκας.

  Ο Πρόεδρος της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Παναγιώτη Μούργος, σημείωσε ότι η συμμετοχή των μαθητών των Ιωαννίνων ήταν εντυπωσιακή. Οι ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών που κατέληξαν στα δύο ειδικά περίπτερα ήταν διπλάσιες σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που δείχνει ότι η ανακύκλωση κερδίζει έδαφος.

  Σχετικά με τις «Γιορτές Ανακύκλωσης» ανέφερε ότι αυτές πλέον αποτελούν θεσμό και κάλεσε τους μαθητές να προετοιμαστούν για την επόμενη, η οποία θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

  Το πρώτο βραβείο, ένα ποδήλατο για κάθε μαθητή, κέρδισε το Γ2 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, το οποίο συγκέντρωσε 31.359 συσκευασίες.

  Το δεύτερο βραβείο, ένα MP4 music player για κάθε μαθητή κέρδισε το Α1 του ίδιου Γυμνασίου, με 26.350 συσκευασίες.

  Το τρίτο βραβείο, ένα MP3 music player, για κάθε μαθητή κέρδισε το Α4, του 2ου Γενικού Λυκείου με 21.560 συσκευασίες.

  Ο Διευθυντής του 10ου Γυμνασίου Κώστας Καμπέρης, τόνισε ότι η προσπάθεια ήταν συλλογική, την οποία η εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχίσει. «Είναι επιτακτική η ανάγκη να ανακυκλώνουμε ώστε να μην χάνονται φυσικοί πόροι. Είναι ένας τρόπος για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπέρης.

   


   

    

                                                                                                 

     

   
          αριθμός επισκεπτών