•               

  ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ              

   

  Ιωάννινα, 14.02.2013     

   

      

  Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του Περάματος

  Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την έναρξη του μεγάλου έργου ανάπλασης του παραλιμνίου χώρου στο Πέραμα μετά την προέγκριση της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του Υπουργείου Υποδομών, η δημοπράτησή του έγινε από τον ΕΟΤ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

  «Η υλοποίηση του έργου αυτού αποτελεί τη δικαίωση μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε από το πολιτικό και το υπηρεσιακό δυναμικό του Δήμου Ιωαννιτών ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα και ουσιαστικά να επανασχεδιαστεί έτσι ώστε να διασφαλίζει πλήρως το λιμναίο οικοσύστημα και να αναβαθμίζει την περιοχή. Πρόκειται για μία παρέμβαση μείζονος σημασίας που θα δημιουργήσει μια νέα, μεγάλη ζώνη αναψυχής και δραστηριοτήτων και θα αποδώσει στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής αλλά και τους τουρίστες ένα τμήμα της παραλιμνίου με υψηλή αισθητική», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γκόγκος.

  Τα έργα που πρόκειται να γίνουν σύμφωνα με τη μελέτη είναι τα εξής:

  1.         Ανακαίνιση του κτιρίου υποδοχής και των WC. Αναλυτικά, αντικατάσταση στέγης, μερική αποκατάσταση τμημάτων περιμετρικής τοιχοποιίας, νέα διαρρύθμιση εσωτερικών πλινθοδομών, νέα δάπεδα, νέες Η/Μ εγκαταστάσεις, εξοπλισμός χώρων υγιεινής, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.  

  2.         Κατασκευή γηπέδων, και πιο συγκεκριμένα  γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, πίστα skatepark. Σε όλα τα γήπεδα τοποθετούνται φωτισμοί, περιφράξεις και όλες οι απαιτούμενες Η/Μ, υδραυλικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις.

  3.         Παιδική χαρά, πολλαπλή κατασκευή αναρρίχησης και τσουλίθρας, κατασκευή παιχνιδιού και αναρρίχησης.

  4.         Κατασκευή τριών ξύλινων οικίσκων. Οι οικίσκοι κατασκευάζονται από εξωτερική ξύλινη τοιχοποιία. Εξωτερικά των οικίσκων υπάρχει ξύλινη πέργκολα με κάλυψη από καλάμια.

  5.         Ξύλινες κατασκευές για ενημέρωση και εκπαίδευση.

  6.         Παρατηρητήριο.

  7.         Χώρος στάθμευσης.

  8.         Διαμόρφωση κενού χώρου πλατείας.

  9.         Χώροι στάσεις – ξεκούρασης – αναψυχής.  

   


    

   

   
          αριθμός επισκεπτών