• ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ                           

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

    

    

    

    

   

  ΘΕΜΑ:  Άναψε και στα Γιάννενα η Φλόγα της Ελπίδας

   

  Παρότι ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος, η πόλη των Ιωαννίνων, υποδέχθηκε με μία ξεχωριστή εκδήλωση την φλόγα της ελπίδας. Την φλόγα των Special Olympics που ξεκίνησε την μεγάλη διαδρομή, προκειμένου να καταλήξει στην Αθήνα, όπου στις 25 Ιουνίου ξεκινούν οι παγκόσμιοι αγώνες.

  Η φλόγα άναψε στο βωμό που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης και οι λαμπαδηδρόμοι, φρουροί της φλόγας, καταχειροκροτήθηκαν από τους Γιαννιώτες που παρίστατο στην εκδήλωση, υπό καταρρακτώδη βροχή.

  Την αποστολή καλωσόρισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στη σημασία των αγώνων αυτών, των αγώνων όπου όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικητές!

  Δύο από τους λαμπαδηδρόμους, η Σόνον από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Σαμ από το Χονγκ Κονγκ έστειλαν το δικό τους μήνυμα, υπογραμμίζοντας πως πολλές φορές η συμμετοχή έχει μεγαλύτερη αξία από τη νίκη.

  Στην τελετή αφής της φλόγας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Παπαδόπουλος.

  Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου πήρε μέρος στην εκδήλωση αφής της φλόγας με τριανταπέντε χορευτές των ενήλικων και παιδικών τμημάτων.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πέμπτη ανάλογη για το συγκρότημα, μετά από τρεις Ολυμπιάδες και μια Παραολυμπιάδα.

  Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου οι εθελοντές λαμπαδηδρόμοι από πολλά κράτη της γης- και εκείνοι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν στη βροχή και παρακολουθούσαν- ζήτησαν να φωτογραφηθούν με τους χορευτές και τους υπευθύνους της εκδήλωσης, ενώ χόρεψαν για λίγο μαζί τους πριν συνεχίσουν την πορεία της «Φλόγας της Ελπίδας» προς το Μέτσοβο.

  Υπεύθυνοι διδασκαλίας των προγραμμάτων ήταν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κκ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης.

  Τη μουσική συνοδεία είχαν οι : Θωμάς Χαλιγιάννης, Διαμαντής Παπαναστασίου, Γιώργος Πατσούρας, Βασίλης Τσίκας και Φώτης Καραμπάς.

  Η εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων έκλεισε με την ανταλλαγή δώρων.

   

  Φωτογραφίες από την εκδήλωση   
   
          αριθμός επισκεπτών