ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ " Η ΛΟΥΤΣΑ "         Ιωάννινα 14 Φεβρουαρίου 2013

της συνοικίας  ΛΟΥΤΣΑΣ

του Δήμου Ιωαννιτών

Καποδιστρίου 19 & Ναπ. Ζερβα 39                                                   

45332 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ                                 

τηλ. : 26510 67188, 26510 66698

           e-mail loutsa1@otenet.gr
 

« Εις τ΄ αρδιά πάντοτες εγλεντούσαμεν »


 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας ΛΟΥΤΣΑΣ του Δ. Ιωαννιτών, παρουσιάζει το Σάββατο  23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20.30 στην αίθουσα “ Β. Πυρσινέλλας ”  του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών την θεατρική – μουσικοχορευτική εκδήλωση « Εις τ΄ αρδιά πάντοτες εγλεντούσαμεν », αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.

“Με οδηγό τη λαϊκή μας παράδοση επιχειρείται μια πρωτότυπη  ανάγνωση της ιστορίας της ελληνικής επανάστασης και των αγώνων των ελλήνων για ανεξαρτησία. Οι σκηνές της παράστασης μας μιλούν για τις αξίες που καθόρισαν τους αγώνες των Ελλήνων και αφορούν την ελπίδα για ελευθερία και την απογοήτευση, τη θυσία και την προδοσία, τον φίλο και τον εχθρό, την πίστη και την αλλαξοπιστία, τις έριδες και το μόνοιασμα, το «εγώ» και το «εμείς». Ο λαϊκός λόγος, τα ιστορικά – κλέφτικα τραγούδια και η χορευτική τους απόδοση, ξεδιπλώνουν τον ηρωισμό των αγωνιστών, τις επιταγές και τις προσδοκίες ενός λαού που πορεύτηκε με τα κατορθώματα τους. Οι σκηνές και τα νοήματά τους δεν ανακαλούν απλά τη μνήμη μιας επανάστασης, αλλά συνδέουν τις έννοιες με τις συμβολικές χορευτικές αναπαραστάσεις δίνοντας αφορμή για διδαχή, αναστοχασμό αλλά και ψυχαγωγία.”

Η εκδήλωση οργανώθηκε και παρουσιάζεται από τους χορευτές και τις χορεύτριες του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Λούτσα”, τραγουδούν η Κεχαγιόγλου Χρυσούλα, η Κατερίνα Κωνσταντίνου, η Ελένη Μπούτσικου, ο Γιώργος Πατσούρας και η χορωδία του Συλλόγου, παίζουν οι μουσικοί Αλέξανδρος Λιοκάτης (κλαρίνο), Φώτης Καραμπάς (βιολί), Γιάννης Λίτος (ακορντεόν), Φώτης Παπαζήκος (λαούτο), και Πουλχερία Τσαβδάρη (κρουστά) και συμμετέχουν ερασιτέχνης καραγκιοζοπαίκτης και ο Χορευτικός Όμιλος Χουλιαράδων . 

Σενάριο – καλλιτεχνική επιμέλεια – διδασκαλία χορών,  Βασίλης Ράπτης .

Συνδιοργάνωση Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Τιμή εισιτηρίου  5 € .