Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

 

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει στις πολυήμερες εκδηλώσεις των 100στων Ελευθέριων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, με αποκορύφωμα την 21η Φεβρουαρίου, η πολυθρύλητη πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννενα, φοράει τα γιορτινά της και πανηγυρίζει την απελευθέρωση της, από τον πολύχρονο τουρκικό ζυγό.

Φέτος γιορτάζει και γιορτάζουμε, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της, γιορτάζει και γιορτάζουμε τα 100 χρόνια  ενσωμάτωσης της περιοχής στο Ελληνικό κράτος.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, ως συνισταμένη όλων των εκτός Ηπείρου συμπατριωτών μας, της Ελλάδος και του Εξωτερικού, με αντιπροσωπεία, που έχει επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Ιπποκράτη Μιχ. Κατσένη, βρίσκεται, όπως κάνει κάθε χρόνο,  στην Ήπειρο, από της έναρξης των εκδηλώσεων, για να παραστεί και συνεορτάσει, το σημαντικότατο αυτό γεγονός, τα 100 χρόνια των Ελευθερίων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.

Χθές Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, η αντιπροσωπεία της ΠΣΕ, συμμετείχε και κατέθεσε στεφάνι, στο Ηρώο των Αγωνιστριών Γυναικών της Τσαριτσάνης και σήμερα  Τρίτη, από το πρωί, συμμετέχει στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, στην επίσκεψη στο χώρο των οχυρών του Μπιζανίου, στην επιμνημόσυνο δέηση και κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Μπιζανομάχων και τέλος στην επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπιζανίου, όπου έχουν εκτεθεί φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες για πρώτη φορά, από τις μάχες του Εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου του 1912-13.

Η αντιπροσωπεία της  κορυφαίας  αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, θα συμμετάσχει σε όλο, το από την Περιφέρεια της Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών πρόγραμμα, καταδεικνύοντας έτσι τον άρρηκτο δεσμό των Ηπειρωτών όπου γης και τιμώντας την προσφορά όχι μόνο των Εθνικών στρατευμάτων, αλλά και των Εθελοντών Ελλήνων, Ηπειρωτών και μη, της Ελλάδας και του εξωτερικού, που προσέτρεξαν στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, για την Ήπειρο.

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2013.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.