Ιωάννινα  22/2/2013       

Συνάντηση Δημάρχου με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών

Με τον πρόεδρο Χρυσόστομου Δήμου και τα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Νίκο Γκατζογιάννη και Σπύρο Κωσταδήμα, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις δράσεις που αναπτύσσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο όπως και για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται φέτος και στις πέντε ηπείρους για τον εορτασμό της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στην Αυστραλία, την Αμερική και την Ευρώπη, τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών για την κατάσταση στην περιοχή και επεσήμανε ότι ο ρόλος τους μπορεί να είναι καταλυτικός στην προσέλκυση επενδύσεων.

«Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η Ήπειρος έχει ανάγκη από συστράτευση όλων των δυνάμεών της. Και ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων αυτών βρίσκεται σε ολόκληρη την υφήλιο. Η κρίση που περνάει η χώρα μας και η περιοχή μας, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή ώστε να συνενώσουμε τις δυνάμεις αυτές σε ένα κοινό στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανάπτυξη της Ηπείρου», σημείωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο κ. Δήμου ενημέρωσε ακόμη τον δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών οι οποίες έχουν ως πρώτο στόχο τη στήριξη της καινοτομίας και της εξωστρέφειας νέων επιχειρηματιών από την Ήπειρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.