ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δημ. Γούναρη 3, τηλ.38882,fax: 38882, Τ.Κ. 45444 Ιωάννινα

 Ιωάννινα  3 – 4 – 2013       

Δελτίο τύπου – Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ: Συνέδριο

  Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 

Στα πλαίσια του εορτασμού «100 χρόνια Ελεύθερα Γιάννινα», η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, πραγματοποιεί τον ετήσιο θεσμό της «Η δόξα της πέτρας» για 8η συνεχή χρονιά.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Ζαγορίου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τμήμα Ηπείρου.

«Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» είναι το θέμα του φετινού συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία – Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:00 π.μ.

Το Συνέδριο ξεκινάει με τις προσφωνήσεις, αρχικά της Προέδρου της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου Άννας Δερέκα, του Δημάρχου Ιωαννιτών Φίλιππα Φίλιου, του Δημάρχου Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, και τέλος του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τμήμα Ηπείρου, Χρήστου Παπαβρανούση.

Ομιλητές: ο Βασίλης Δαλβακούκης, επίκουρος καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, με θέμα «Χτίζοντας την μεταφυσική του δρόμου. Εικονοστάσια, μνήμη και προστασία». Η Μαρία Τσούπη, φιλόλογος, δρ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, με θέμα «Τα πέτρινα γεφύρια ως συμβολικός τόπος». Ο Γιώργος Σμύρης, αρχιτέκτονας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, με θέμα: «Μουσουλμανική αρχιτεκτονική και πολιτιστικοί παράγοντες».

Ο Γιώργος Θεοφ. Μήτσης, ζωγράφος, καθηγητής Εικαστικών Μέσης Εκπαίδευσης, με θέμα «Μοναστήρια, Εκκλησίες, Εξωκκλήσια, Εικονίσματα Άνω Δερόπολης».

Το συνέδριο προλογίζει και συντονίζει ο Χρήστος Παπαβρανούσης, αρχιτέκτονας, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τμήμα Ηπείρου.

Παράλληλη εκδήλωση

Έκθεση σχεδίων, μοναστήρια, εκκλησίες, εξωκκλήσια, εικονίσματα Άνω Δερόπολης, του Γιώργου Μήτση.

Την έκθεση παρουσιάζει η κ. Λένα Γιωβάννη – Γκίκα, φιλόλογος.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου που θα δώσουμε, Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, ώρα 12:00, στα Γραφεία της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, Γούναρη 3, με θέμα: "Η Δόξα της Πέτρας ".

 

                                                                   Για την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων

                                                                                                   Η Πρόεδρος   

                                                                                                  Άννα Δερέκα