Εγκαινιάστηκε ο Παιδικός Σταθμός Σταυρακίου 11/11/2013

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ τα εγκαίνια στον παιδικό σταθμό Σταυρακίου. Ο νέος παιδικός σταθμός στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΙΕΚ. Οι χώροι που υπήρχαν διαμορφώθηκαν εξ αρχής και ολοκληρώθηκαν όλες οι υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού.

Για την ολοκλήρωση όλων των υποδομών συνέδραμαν αρκετοί φορείς όπως και τα ΙΚΕΑ που προσέφεραν μέρος του εξοπλισμού.

«Όταν αναλάβαμε ο παιδικός σταθμός λειτουργούσε σε ένα ισόγειο μισθωμένο κτίριο, το οποίο δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση. Στους χώρους του πρώην ΙΕΚ, δημιουργήσαμε από την αρχή έναν παιδικό σταθμό σύγχρονο και αξιοπρεπή. Οι παιδικοί σταθμοί είναι χώροι μάθησης και κοινωνικοποίησης των παιδιών. Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντί τους και προσπαθούμε για το καλύτερο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του σημείωσε ότι η λειτουργία του παιδικού σταθμού είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου με τον ΟΚΠΑΠΑ αλλά και της προσφοράς της τοπικής κοινωνίας.

«Στην πρώτη φάση του σχεδιασμού μας βελτιώσαμε τις υποδομές των παιδικών σταθμών. Στη δεύτερη φάση δημιουργούμε νέα κτίρια και κυρίως, όπου μας δίνεται η δυνατότητα, αξιοποιούμε δημόσια κτίρια και τα μετατρέπουμε σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς. Έχουμε την αρωγή από πολλούς φορείς και τη συνδρομή από συμπολίτες μας, τους οποίους ευχαριστούμε», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φίλιος σημείωσε ότι οι προτεραιότητες για την περιοχή του Σταυρακίου είναι η δημιουργία της πλατείας και η ολοκλήρωση μελέτης για το αποχετευτικό.

Για την πλατεία, ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ανταλλαγή των ιδιωτικών εκτάσεων, με την προϋπόθεση ότι θα εκδηλώσουν και οι ίδιοι ενδιαφέρον ώστε στη συνέχεια να διαμορφωθεί η πλατεία.

Όσο για το αποχετευτικό, θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της μελέτης που θα εκπονηθεί και θα καλύπτει την περιοχή από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι και τα Καρδαμίτσια. Η μελέτη έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος με προϋπολογισμό πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού σε σύγχρονες εγκαταστάσεις εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να καλυφθούν κενά, ειδικά στον τομέα των υποδομών, για τα οποία επί σειρά ετών δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.