«Νόηση και Λογικότητα

τα Γνωστά και τα Γνώσιμα»

του Μίλτου Λειβαδίτη

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. εδώ

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Συλλόγου Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα),

την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00.

Η πρόσκληση σε pdf  

 
 
 

  

  

    

Τη μονογραφία Νόηση και Λογικότητα (τα γνωστά και τα γνώσιμα) του Ομότιμου Καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μίλτου Λειβαδίτη παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ώρα 8.30 μ.μ.

«Είναι ένα καταπληκτικό - σχεδόν εγκυκλοπαιδικό βιβλίο παραπομπής όπου οι διάφορες θεωρίες και απόψεις σχετικά με τη νόηση και τη σχέση της με τον εγκέφαλο παρατίθενται με αμεροληψία, πληρότητα και διαύγεια. Δεν έχω δει πάλι τέτοιο πράγμα στην Ελληνική γραμματεία», δηλώνει για την έκδοση αυτή ο καθηγητής Ανδρέας Παπανικολάου (Πανεπιστήμιο Μέμφις – Τεννεσί)

1) Πρόλογος Νίκου Δήμου
2) Πρόλογος Ιωάννη Παπακώστα

  

    

Το βιβλίο, από τις εκδόσεις Παρισιάνου θα παρουσιάσουν:

  • Ανδρέας Παπανικολάου, Καθηγητής, Διευθυντής Τομέα Κλινικής Νευροεπιστήμης Πανεπιστημίου Tennessee

  • Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ

  • Αντώνης Χατζημωυσής, Αναπληρωτής Καθηγητής Αναλυτικής και Ηπειρωτικής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ

  • Μαρία Στρατσάνη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Προβηγγίας

 

ΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


 Μίλτος Λειβαδίτης

Ο Μίλτος Λειβαδίτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946.Είναι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιατρική, στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Νομική. Είναι διδάκτωρ Ιατρικής του ίδιου πανεπιστημίου και έχει μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία του πανεπιστημίου Paris V-Rene Descartes . ’Ελαβε την ειδικότητα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και έχει ασκήσει το επάγγελμα του ψυχιάτρου επί δεκαετίες από διάφορες δημόσιες και πανεπιστημιακές θέσεις. Διετέλεσε καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2013 έχει τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δύο μονογραφίες, επιμέλειες εκδόσεων και συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους ,καθώς και περί τα 70 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Κατά τη νεότητα του είχε συμμετάσχει στον αντιδικτατορικό αγώνα και κατά την μεταπολιτευτική περίοδο είχε ενεργό ρόλο στο πολιτιστικό κίνημα και στο κίνημα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Κατ΄την τελευταία 15ετία τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώθηκαν στη Φιλοσοφία της Νόησης.

Είναι δεμένος συναισθηματικά με τα Γιάννενα, στα οποία έχει πολλούς φίλους αφού εδώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Βάσω  Διαούρτα-Λειβαδίτη και έχει παιδιά και εγγόνια.Σε όλη του τη ζωή αγαπούσε τον αθλητισμό,την άθληση και την έβδομη τέχνη.

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών