ΓIANNHΣ ΔΑΛΛΑΣ 

Να βγω από μένα...

του Γιώργου Δουατζή

Επίμετρο: Γιώργος Μπλάνας

 


  Γιάννης Δάλλας εδώ

Γιώργος Δουατζής εδώ

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο,  για μια  σημαντική μορφή των Ελληνικών Γραμμάτων, τον ποιητή, δοκιμιογράφο, μεταφραστή και πανεπιστημιακό δάσκαλο Γιάννη Δάλλα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν.

Πρόκειται για μια συνομιλία του Γιώργου Δουατζή με τον Γιάννη Δάλλα, ο οποίος ανοίγει την ψυχή του σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, που καθηλώνει τον αναγνώστη. Ο λόγος του, συνιστά μια συναρπαστική αφήγηση, ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο, με την βιογραφική αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο. Η ματιά του Γιάννη Δάλλα στα σημαντικότερα γεγονότα του αιώνα μας, διατρέχει τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, αλλά και της λογοτεχνίας μας.

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης, επίμετρο του ποιητή Γ. Μπλάνα, στο οποίο καταγράφονται όλες οι όψεις της δημιουργικής δουλειάς του Γ. Δάλλα, πλήρη εργογραφία, κριτικογραφία, ανέκδοτες φωτογραφίες και χειρόγραφο του Γ. Δάλλα.

“Ό,τι με περιβάλλει – το βιώνω στο πετσί μου πια – δεν είναι ο χώρος, είν' ο χρόνος. Σαν ένα δάσος από γεγονότα που χτυπιέμαι να τα διαπεράσω και να βγω στα ξέφωτα της ιστορίας. Ο χρόνος ο ιστορικός κι ο πιο προσωπικός. Η μιά στιγμή δίπλα στην άλλη γύρω μου στενεύοντας σαν κρίκοι ενός κατάσαρκου κλοιού. Ο χρόνος, που έγινε η δορά μου και το δέρμα μου.

Η τελευταία δυσκολία μου, να σπάσω τα λουριά. Να βγω από μένα...

Ολόκληρη η παρουσίαση σε 5 βίντεο με την επιμέλεια του Ναπολέοντα Ροντογιάννη

 


     

 
 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών