Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:

Οδηγός των Κυκλαδικών, Μινωικών και Μυκηναϊκών

συλλογών του Μουσείου Ashmolean

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΡ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ

Τμήμα Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Cambridge

 


 

Το μουσείο Ashmolean του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στεγάζει μία από τις καλύτερες συλλογές τέχνης και αρχαιολογίας στον κόσμο. Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η εξαιρετική συλλογή αντικειμένων από το προϊστορικό Αιγαίο – με περισσότερα από 10.000 αντικείμενα από τις Κυκλάδες, τη Μινωική Κρήτη και τη Μυκηναϊκή Ελλάδα, η Αιγαιακή συλλογή του Ashmolean είναι η σημαντικότερη και αξιολογότερη εκτός Ελλάδος.

Η συλλογή αυτή διαμορφώθηκε κυρίως από τον Sir Arthur Evans (1851–1941), ο οποίος ως διευθυντής του μουσείου (1884-1908) κατάφερε να ενισχύσει τις αρχαιολογικές συλλογές και να καταξιώσει διεθνώς το Ashmolean ως ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα της αρχαιολογίας. Σήμερα ο Evans είναι περισσότερο γνωστός από τις έρευνες του στην Κρήτη και την ανασκαφή του ανακτόρου στην Κνωσό. Η Αιγαιακή συλλογή του Ashmolean, μαζί με το πλούσιο αρχειακό υλικό που την συνοδεύει, αποτελεί μία πηγή συνεχούς μάθησης και έμπνευσης τόσο για τους ειδικούς ερευνητές όσο και για το ευρύ κοινό.

Το βιβλίο, προϊόν συνεργασίας των εκδόσεων Καπόν και του μουσείου Ashmolean του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αποτελεί τον πρώτο οδηγό των συλλογών του προϊστορικού Αιγαίου του Ashmolean. Η παρούσα έκδοση είναι πλούσια εικονογραφημένη με περισσότερες από 360 εικόνες, σχέδια, χάρτες και κατόψεις. Τα επιμέρους κεφάλαια του βιβλίου, γραμμένα από καταξιωμένους ερευνητές, εισάγουν τον αναγνώστη στην αρχαιολογία και την τέχνη του προϊστορικού Αιγαίου: από τις Κυκλάδες, την Μινωική Κρήτη και την Μυκηναϊκή Ελλάδα μέχρι τις πρώιμες Αιγαιακές γραφές, τις σφραγίδες, τα δακτυλίδια και τα σφραγίσματα του προϊστορικού Αιγαίου. Την έκδοση του καλαίσθητου αυτού τόμου έχει επιμεληθεί ο Δρ Γιάννης Γαλανάκης, Λέκτορας της Ελληνικής Προϊστορίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ.

 


Μακρυγιάννη 23-27
Αθήνα 117 42
Τηλ.: 210 9235098
Fax: 210 9214089 www.kaponeditions.gr info@kaponeditions.gr

Σχήμα: 19.6×26.7 εκ. Σελίδες: 176

Εικόνες: 362 έγχρωμες

Βιβλιοδεσία: χαρτόδετο

ΙSBN: 978-960-6878-59-6 (αγγλική έκδοση)

Γλώσσα: αγγλική

  

  

 

  

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών