«Θαμπές ζωές», του Γιάννη Παππά

παρουσίαση Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

στο Polis Art cafe  

Το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα παρουσιάζεται στο Polis Art cafe, Πεσματζόγλου 5, Στοά Πεσματζόγλου-στοά βιβλίου, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 20.00'.

Η ιστορία μιας άγριας εκδίκησης.

Το τελευταίο γράμμα μιας μελλοθάνατης νεαρής κομουνίστριας στα χρόνια του εμφυλίου στη Χαλκίδα.

Η οδύσσεια μιας Βορειοηπειρώτισσας στη σύγχρονη Ελλάδα.

Η συνάντηση με το δολοφόνο του αγωνιστή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.

Η εσωτερική μετανάστευση στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή. Ο αδιέξοδος έρωτας μιας μαθήτριας προς τον καθηγητή της. Η πορεία μιας νεαρής αντάρτισσας από τα χωριάτης Ηπείρου προς την εξορία, στην Ουγγαρία, το 1948.

Η τελευταία φωτογράφιση του λήσταρχου Θωμά Γκαντάρα, στη Θεσσαλία τη δεκαετία του ’20.

Η Άρτα της δεκαετίας του 60 και του 70,

είναι μερικά από τα θέματα που περιέχονται στο βιβλίο του Γιάννη H. Παππά «Θαμπές Ζωές» εκδόσεις Καστανιώτης

 


  Γιάννης Η. Παππάς

    

Ο Γιάννης Η. Παππάς γεννήθηκε στους Χαλκιάδες της Άρτας το 1962. Τελείωσε το 1ο Λύκειο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για δύο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα ιταλικής γλώσσας και λογοτεχνίας στα πανεπιστήμια της Περούτζια και του Μπάρι στην Ιταλία. Από το 1990 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση.

Υπήρξε συνδιευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Ελίτροχος της Πάτρας (1993-1999). Από το 2002 μέχρι το 2014 ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας. Επίσης, από το 2003 είναι εκδότης-διευθυντής του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Διαπολιτισμός (www. diapolitismos.net).

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Φιλολογίας) έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τον πεζογράφο Αντρέα Φραγκιά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών.

  

  


 

 

    

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών