Ελένη Μαντέλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ελένη Μαντέλου

     

  Η Ελένη Μαντέλου γεννήθηκε στην Κύμη το 1950. Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με το έντεχνο τραγούδι. Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκο, Χ. Λεοντή κ.α.) και ένας από τους κύκλους των ηχογραφήσεών της για το Τρίτο Πρόγραμμα την εποχή που Διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις, ερμηνεύοντας Έλληνες ποιητές, με ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη μελοποιημένα από τον Δημήτρη Λέκκα, κυκλοφόρησε στη δισκογραφία με τον τίτλο «Οι καιροί της Άνοιξης.»

    Τα τρία πρώτα βιβλία της εκδόθηκαν ταυτόχρονα τα Χριστούγεννα του 1987. Έχει γράψει μυθιστορήματα για νέους, παραμύθια και ιστορίες για παιδιά. Δημοσίευσε ποίηση  (περιοδικό ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ηλεκτρονικό περιοδικό ΔΙΑΣΤΙΧΟ).

    Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Σουβατζίδη και έχουν δυο παιδιά, την Ναρίνα και τον Γιώργο.

    

  

Βιβλίο:

   

   

   

  

Η Περιπέτεια της Περιπέτειας.

Παραμύθι. Εκδόσεις Πατάκη 1990.

 

      

   

   

   

   

Η Πηγή αναστατώνεται κάποια βραδιά αντικρίζοντας ένα παράξενο πλασματάκι να περνά για μια στιγμή μπρος από τα μάτια της. Μαζί με τον αδελφό της τον Μπάτη προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο. Το πλασματάκι εμφανίζεται πάλι ξαφνικά, και τη φορά αυτή τούς αποκαλύπτει την ταυτότητά του και τ’ όνομά του, που είναι Περιπέτεια.

Η ιστορία δυο παιδιών που γνώρισαν μια φανταστική περιπέτεια και έζησαν μαζί της, ώσπου κάποιο απρόβλεπτο γεγονός έδωσε στη σχέση τους ένα τέλος που έγινε μια κατακαίνουρια αρχή.

 

Επιστροφή στα βιβλία της Ελένης Μαντέλου

    

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών