Ελένη Μαντέλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ελένη Μαντέλου

     

  Η Ελένη Μαντέλου γεννήθηκε στην Κύμη το 1950. Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με το έντεχνο τραγούδι. Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκο, Χ. Λεοντή κ.α.) και ένας από τους κύκλους των ηχογραφήσεών της για το Τρίτο Πρόγραμμα την εποχή που Διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις, ερμηνεύοντας Έλληνες ποιητές, με ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη μελοποιημένα από τον Δημήτρη Λέκκα, κυκλοφόρησε στη δισκογραφία με τον τίτλο «Οι καιροί της Άνοιξης.»

    Τα τρία πρώτα βιβλία της εκδόθηκαν ταυτόχρονα τα Χριστούγεννα του 1987. Έχει γράψει μυθιστορήματα για νέους, παραμύθια και ιστορίες για παιδιά. Δημοσίευσε ποίηση  (περιοδικό ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ηλεκτρονικό περιοδικό ΔΙΑΣΤΙΧΟ).

    Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Σουβατζίδη και έχουν δυο παιδιά, την Ναρίνα και τον Γιώργο.

    

  

Βιβλίο:

   

   

   

  

Στο χρώμα της αγάπης.

Συλλογή παραμυθιών. Εκδόσεις Πατάκη 1998

  

  

   

   

     

     

  • Ένα δημιουργικό χελωνάκι τρώει από θυμό το μολύβι του, επειδή δεν μπορεί να γίνει μια σοφή κουκουβάγια.

  • Τρεις μπερδεμένες μάγισσες κυβερνούν το κακό που κυβερνά και τις ίδιες.

  • Ένας παράξενος παπουτσής επιμένει να συστήνει στους υποψήφιους πελάτες τα καρφάκια των παπουτσιών της αγάπης που τους φτιάχνει.

Όπως τ’ όνειρο, που κρύβεται ζητώντας να το ανακαλύψουμε εμείς μέσα στην πραγματικότητα, τα παραμύθια του βιβλίου, αποτυπωμένα πάνω σε κάνναβο κυρίως σημερινό, φυλαγμένα μέσα στις σελίδες της παιδικής αυτής συλλογής, πρωταγωνιστές έχουν τη δημιουργικότητα, τη στοργική σχέση του ανθρώπου με τη φύση, τη λαχτάρα του καλού, την περιπέτεια της αγάπης.

Μιχάλης Γ. Μερακλής «ΛΑΪΚΟ  ΚΑΙ  ΕΝΤΕΧΝΟ  ΠΑΡΑΜΥΘΙ»
Διαβάστηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Ελένης Μαντέλου «Στο χρώμα της αγάπης» εδώ

Επιστροφή στα βιβλία της Ελένης Μαντέλου

  

   

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών